Католики в Барселоні не дали феміністкам спрофанувати храм

Група з кількох десятків віруючих барселонської парафії Санта Марія дель Ремеї, що в самому центрі міста, завадила феміністкам-активісткам спрофанувати храм. Діячки лівацьких організацій намагалися вдертися до святині на знак спротиву молитовній акції, розпочатій парафіянами, проти абортних практик — «40 днів за життя».

Як повідомив католицький діяч із барселонської парафії Франсіско Сеґарра, коли зібрані біля храму віряни молилися Розарій, феміністки стали заважати молитві, організованій при дверях храму, з’явившись із транспарантами, зокрема «Аборт це право, а не гріх».

— На щастя, на місце події прибули функціонери регіональної поліції Mossos d’Esquadra, які виконали правильні дії, (…) завдяки чому маніфестантки не могли спрофанувати храм, — повідомив Сеґарра.

За інформацією іспанських медіа, спроба напасти на храм у столиці Каталонії випливала з бажання помститися настоятелеві парафії, який у час Великого Посту заохочував вірян організовувати молитви в намірі жінок, які планують зробити аборт.

Каталонія посідає чільне місце серед регіонів Іспанії за кількістю абортів. Минулого, 2002 року, в цій автономній територіальній одиниці Іспанії було зроблено 13% усіх переривань вагітності (90,1 тис.), зареєстрованих у державі.

Джерело: credo.pro