«НЕ КУПУЙ У ХРИСТИЯН». ДИСКРИМІНАЦІЯ РЕЛІГІЙНИХ МЕНШИН В ІНДІЇ ЗРОСТАЄ

Релігійні меншини в індійському штаті Чхаттісгарх у центрально-східній Індії виступають проти кампанії «Не купуй у християн і мусульман». За інформацією азіатського агентства UCAN, у петиціях, адресованих різним інстанціям, вимагають вжити заходів проти індуїстських екстремістів, які ініціювали заклик до бойкоту.

Речник Міжконфесійного церковного товариства, яке налічує 18 християнських груп, сказав, що відповідальні органи пообіцяли провести розслідування.

У зверненні індуїстські радикали вимагали від власників магазинів їхнього віросповідання розміщувати на своїх кіосках таблички з написом «Власність індуїстів». В інтерв’ю UCAN один християнин поскаржився, що його постійні клієнти перестали купувати у нього після заклику до бойкоту.

У штаті Чхаттісгарх, яким керує світська партія Конгресу, цього року обирається новий регіональний парламент. Hindu BJP сподівається повернутися до влади в столиці штату Райпурі після важкої поразки на виборах 2018 року.

Християни становлять менше 2 відсотків 30-мільйонного переважно індуїстського населення Чхаттісгарха. Більшість християн є членами корінних племен, які є дискримінованою меншістю в Індії.

Джерело: Родина