Іспанія: вчителі повинні інформувати соціальні служби про батьків, які не погоджуються на «зміну статі» своїх дітей

«Директори іспанських початкових і середніх шкіл зобов’язані повідомляти державним соціальним службам про батьків, які виступають проти зміни статі їхніх дітей», – згідно з чинними процедурами в школах. Католицька Церква висловила обурення.

Закон, який набув чинності на початку березня, дозволяє особам старше 16 років без обмежень реєструвати свою стать відмінну від біологічної у документах РАГСу, для осіб віком від 14 до 16 років потрібна згода батьків, а від 12 до 14 – схвалення суду.

Відповідно до Закону, шкільні процедури не вимагають наявності так званого «соціального переходу» неповнолітнього, тобто процесу, який починається з медичного та психологічного обстеження щодо гендерної дисфорії. У багатьох автономних регіонах неповнолітні вже можуть самі вирішувати, приймати їм гормони чи робити незворотну операцію.
«У разі протидії законних представників (батьків) керівництво повідомить соціальні служби про невідповідність підходу до справи неповнолітнього в трансгендерній ситуації», — зазначено в інструкційному документі для шкіл Каталонії, – цитує «El Mundo».

“Якщо законні представники (батьки) не поважають сексуальну ідентичність неповнолітнього, сімейні служби регіонального міністерства соціального захисту будуть повідомлені”, – йдеться в документі в Кастилії-Ла-Манчі.

На Канарських островах розглядають можливість повідомити про це, якщо «неповнолітній не підтримує своє рішення в сім’ї». У Галісії, якщо «законних представників» не вдається переконати, «найкращі інтереси неповнолітнього» мають бути пріоритетними, а директор школи має вжити «відповідних заходів». У разі проявів жорстокого поводження, наприклад, критики рішення неповнолітнього з боку сім’ї у зв’язку з його гендерною ідентичністю, керівництво порушує процедури жорстокого поводження з дитиною. Подібні закони зараз діють у 13 із 17 автономних регіонів країни, незалежно від політичних партій, які мають більшість в місцевих парламентах.

Школи мають пристосовуватися до учня, який називає себе трансгендером, тобто поважати стать, з якою він себе ідентифікує, і звертатися до нього на ім’я за його власним вибором. Відповідно слід змінити шкільні списки та бібліотечні квитки. Учням дозволяється користуватися санвузлами та роздягальнями відповідно до статі, а для сприяння інклюзії в деяких школах вводять змішані туалети. Школи дозволяють вільний вибір одягу та заняття спортом відповідно до заявленої статі, тобто грати в командах дівчат або хлопців залежно від того, яку ідентичність вони відчувають.

На таке серйозне втручання держави в сімейне життя відреагував президент Єпископської конференції Хуан Хосе Омелла. Він звинуватив лівий уряд у Мадриді в недотриманні нейтралітету держави та свободи сім’ї, у впровадженні гендерної ідеології в школах і в дискримінації учнів-християн. Він зазначив, що ст. 27 Конституції визнається право батьків на виховання дітей відповідно до їх моральних і релігійних переконань.

«Сім’ї повинні вимагати права вибирати освіту, якій вони віддають перевагу для своїх дітей, не зазнаючи наслідків», – наголосив він.

Він нагадав, що в даний час спостерігається «швидке зростання депресії, тривоги, розладів і спроб суїциду не тільки серед дорослих, але також серед дітей і підлітків», і виступив за сексуальне виховання, вільне від гендерної ідеології».

Джерело: rodyna.org.ua