У штаті Монтана на законодавчому рівні зафіксували визначення статі як «чоловік» і «жінка»

Монтана стала третім американським штатом, який цього року кодифікував на законодавчому рівні визначення статі як біологічну «чоловік» та «жінка». Губернатор підписав такий закон, таким чином захищаючи права батьків.

Республіканський губернатор Ґреґ Джанфорте виступив проти гендерної ідеології та тренду, що підриває права батьків.

У законі НВ 676, що вступив у дію з 18 травня, йдеться про те, що «державна установа не може втручатись у основні права батьків, керуючи виховною освітою, охороною здоров’я та ментальним здоров’ям їхніх дітей, хіба що державна установа демонструє, що втручання сприяє переконливому інтересу уряду».

Права, захищені цим законом, включають рішення стосовно освіти дітей, доступу до інформації про освіту та стан здоров’я дитини, релігійне виховання, рішення щодо їхнього фізичного та ментального здоров’я. Така інформація та рішення зарезервовані за біологічними чи прийомними батьками або ж законними опікунами дитини або ж «уповноваженим рішенням суду».

Прийнятий закон визначає жінку як «члена людської раси, яка, за умов нормального розвитку, має ХХ-хромосоми та продукує… яйцеклітини», а чоловіка як «члена людської раси, який, за умов нормального розвитку, має XY-хромосоми і продукує…сперму».

«В людських осіб існує чітко дві статі – чоловіча і жіноча – із двома відповідними типами гамет. Статі визначаються біологічними та генетичними ознаками чоловіка чи жінки, включаючи статеві хромосоми, природні статеві хромосоми, статеві залози та недвозначні внутрішні та зовнішні статеві органи, присутні при народженні», - йдеться у законі.

Окрім того, в законі додається, що таке визначення залишається дійсним «незважаючи на психологічні, поведінкові, соціальні, вибрані чи суб’єктивне переживання статі окремого індивіда».

Джерело: catholicnews.org.ua