АМЕРИКАНСЬКИЙ БЕЙСБОЛІСТ: МИ НЕ МОЖЕМО СТОЯТИ ОСТОРОНЬ, КОЛИ З НАШОГО ГОСПОДА ЗНУЩАЮТЬСЯ

Тревор Вільямз, пітчер бейсбольної команди «Washington Nationals», у нещодавньому інтерв’ю розповів про свій шлях віри та про те, як його відносини з Христом спонукали захищати католицизм від рішення команди «Тhe Los Angeles Dodgers» провести анти-католицький захід.

Нагадаємо, що 16 червня на «Dodger Stadium» запланована нічна вечірка ЛГБТ під назвою «Ніч Гордості». Організаторами є бейсбольна команда «Los Angeles Dodgers», які запросили туди групу богохульних трансвеститів, які стилізуються під так званих «Sisters of Perpetual Indulgence» («Сестри вічної насолоди». Слово «Indulgence» в англійські мові має кілька значень, переважно означає «насолода» але в церковному контексті означає «відпуст» - пер.).

У інтерв’ю бейсболіст Вільямз сказав: «Потрібно говорити. Ми не можемо стояти осторонь, коли з нашого Господа знущаються». На запитання що саме змусило його виступити з протестом, попри ймовірну негативну реакцію та дорікання, Вільямз пояснив, що вважає, що захищати свою віру є обов’язком кожного католика.

«Коли я помру», - продовжив він, - «і біля воріт небесних мене зустріне св. Петро, то він не запитає мене яким був мій спортивний результат в 2023 році. Він запитає мене: «Як ти розбудовував царство небесне?».

30 травня Вільямз став першим гравцем професійної бейсбольної ліги, який публічно засудив рішення «Dodgers» повести захід з антикатолицьким богохульним перформансом. У публічній заяві він написав, що група, яку запрошено для виступу, проводить «вульгарне та дуже образливе висміювання моєї релігії, а також релігії більше, ніж 4 мільйонів мешканців лише в окрузі Лос-Анджелесу.

Вільямз також закликав католиків «подумати чи вартує підтримувати організацію, що дозволяє такого типу висміювання своїх прихильників».

Його заява отримала в Твіттері 19,5 мільйонів переглядів та тисячі поширень, інформує CNA.

Варто зазначити, що таке висловлювання позиції з боку Вільямза було досить ризикованим у світі соціальних медій, де «виключення» є майже щоденним явищем і ідеологія ЛГБТ стала дуже «гарячим» питанням.

«Я є гравцем Професійної бейсбольної ліги, але коли з моєї релігії насміхаються у сфері Професійної бейсбольної ліги, то для мене єдиний вихід – триматись своєї віри», - зазначив Вільямз.

У відповідь на суперечку, група, що називає себе «Сестри вічної насолоди» зазначила, що вона не є антикатолицькою, а радше організацією, що «базується на любові, прийнятті та святкуванні людського різноманіття».

В інтерв’ю Вільямз прокоментував це так: «Кожен, хто має два ока і мозок, може бачити, що вони насміхаються з релігійного одягу та практик монахинь, вони насміхаються з того, що є нашим найглибшим переконанням».

«Коли ти крадеш освячену гостію, щоб осквернити її, це не з любові; коли ти осквернюєш розп’яття чи танцюєш на тому, що нагадує Ісуса на хресті, це не з любові», - наголосив він.

Після публічного висловлення своєї позиції Вільямз отримав надзвичайно велику кількість підтримки, однак не забарилась і критика від тих, хто звинуватив його у ненависництві до спільноти ЛГБТ.

Спортсмен Вільямз зростав у Сан-Дієґо. Він розповів, що ще в молодості вперше відчув поклик поставити католицьку віру у центрі свого життя під час адорації. Будучи ще підлітком, його зворушила ідея, що «кожне рішення, яке ти приймаєш, або руйнуватиме царство небесне, або розбудовуватиме його». До сьогодні чоловік переконаний, що найкращий спосіб почути голос Бога – це тиха молитва та адорація. «Під час адорації ти бачиш і адоруєш Нашого Творця і Царя Всесвіту просто там, на вівтарі», - ділиться він.- «Вважаю, що потрібно спочатку слухати голос Бога, потрібно проводити якомога більше часу в тиші, потрібно проводити час перед Пресвятими Дарами».

31-річний пітчер одружений, має трьох синів і доньку. Свою сім’ю він скеровує отримувати силу від молитви і таїнств. Розбудова Божого царства у власному домі, його «домашній церкві» стало для нього основним пріоритетом, понад бейсбол.

«Я хочу бути здатним показати своїм дітям, що за свою віру треба стояти і нею потрібно жити», - наголосив Вільямз. – «Якщо в якусь мить у їхньому житті наступить випробування, я хочу, щоб вони знали, що це ОК – встати за свою віру».

Джерело: catholicnews.org.ua