В Країнах Західної Європи спостерігають падіння підтримки ЛГБТ

Підтримка одностатевих шлюбів впала на 3% або більше з 2021 року в країнах Західної Європи, таких як Нідерланди, Швеція, Велика Британія та Німеччина.

Найнижча підтримка одностатевих союзів у Румунії (25%), Польщі (32%), Угорщині (47%) та Швейцарії (54%).

Відповідаючи на питання про одностатеве виховання, понад 75% респондентів погодилися б, що «одностатеві пари повинні мати такі ж права на усиновлення дітей, як і гетеросексуали» в таких країнах, як Іспанія, Швеція та Нідерланди.

Але також щодо цього питання цифри показують, що зараз менше населення підтримує віддачу дітей на усиновлення одностатевим батькам, ніж у 2021 році. Падіння найбільше в Нідерландах (-8%), Швеції (-4%) та Німеччині (-3%), тоді як підтримка продовжує зростати у Франції (+5%) та Іспанії (+3%).

Дослідження, проведене в 30 країнах (15 із них у Європі), показало, що близько 9% населення ідентифікує себе як ЛГБТ+.

Ipsos опитав понад 22 000 людей онлайн у країнах із дуже різним культурним контекстом, таких як Канада, Перу, Японія чи Таїланд.
Законопроєкт № 9103 “Про реєстровані партнерства”: відкриває шлях для шахрайських схем
У Європі Іспанія є країною, де більшість респондентів ідентифікували себе як ЛГБТ+. У середземноморській країні також є найвищий відсоток людей, які кажуть, що мають друзів, родичів або колег по роботі, які є лесбійками або геями (63%).

Проте в Європі більшість людей вважають себе трансгендерними у Швейцарії (6%).

Джерело: Слово про слово