Самогубства в Сінгапурі досягли рекордного піку за два десятиліття

Сінгапурська некомерційна організація Samaritans of Singapore (SOS) зафіксувала найвищу кількість випадків самогубств у місті-державі за останні 20 років. Це підкреслює зростання проблем з психічним здоров’ям серед громадян.

За інформацією від SOS, у 2022 році в Сінгапурі відбулось 476 самогубств. Ця тривожна статистика особливо виділяє дві вікові категорії – молодих людей та осіб старшого віку.

«Самогубство вже четвертий рік поспіль є головною причиною смерті серед людей від 10 до 29 років у нашій країні, складаючи майже 39% від загальної кількості у цій віковій групі», – говориться в офіційному заяві сінгапурської некомерційної організації Samaritans of Singapore  SOS.
Організація акцентує, що зростання смертності від самогубств вимагає негайного та ефективного втручання у вирішення питань психічного здоров’я.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) планує знизити світовий рівень самогубств на третину до 2030 року.

«Згідно з даними ВООЗ, у 2019 році 703 тисячі людей померли через самогубство, що робить цю причину однією з найпоширеніших причин смерті у світі», – вказано у звіті організації.

Джерело: Слово про слово