В Луїзіані вступив у дію закон, що зобов'язує вивішувати напис "Богу ми довіряємо" у всіх класах загальноосвітніх шкіл

Закон Луїзіани, який передбачає розміщення таблички "Богу ми довіряємо" у класах усіх державних шкіл штату - вступив у дію.

Законопроєкт 8, який демократичний губернатор штату Луїзіани Джон Бел Едвардс підписав у червні, вступив в дію у вівторок. Він був прийнятий у республіканському сенаті Луїзіани одностайно і без жодної протидії.

Текст закону передбачає включення у "програму навчання патріотичних звичаїв" національного гасла "Богу ми довіряємо". Кожен шкільний район штату повинен розміщувати цю фразу "в кожному будинку, який він використовує", а також у всіх класах під своєю юрисдикцією. Вимоги до такого розміщення включають "плакат або оформлений документ розміром принаймні 11 на 14 дюймів", де гасло є основним елементом, і написане великим шрифтом, що легко читається.

Законопроєкт 8 вносить зміни в діючий закон Луїзіани, який раніше вимагав від державних шкільних районів вивішувати гасло хоча б у одному місці кожної школи. Тепер це вимагається у всіх класах, а не лише в одному місці в кожній школі, як це було з навчального року 2019-2020.

Новий закон уточнює, що державні шкільні райони не зобов'язані витрачати власні кошти на вивішування гасла, а можуть використовувати надані або пожертвовані кошти.

Крім освіти від початкової до старшої школи, закон також застосовується до державних вищих навчальних закладів.

Луїзіана - не перший штат, який встановив закон про обов'язкове вивішування гасла "Богу ми довіряємо" в державних школах. Техас прийняв подібний захід у 2021 році, а законодавці Теннессі затвердили аналогічний закон три роки раніше. Інші штати, що вимагають від шкіл вивішувати гасло "Богу ми довіряємо", включають Арканзас, Кентуккі, Південну Дакоту, Юту та Вірджинію. Закон Міссісіпі вимагає вивішування напису "Богу ми довіряємо" у всіх класах, аудиторіях та їдальнях державних шкіл по всьому штату.

ДжерелоChristianpost