Ректор Католицького університету: 80% в’язнів-студентів не повертаються до злочинності

Понад 80% випускників університету, вийшовши з в’язниці, вже не повертаються на кримінальний шлях, — наголошує ректор Люблінського католицького університету (KUL) отець- проф. Мирослав Каліновський, який уже 10 років навчає студентів у люблінській в’язниці.

Це, мабуть, єдиний університет у світі, який проводить регулярні курси у в’язниці, ідентичні тим, що відбуваються в університеті, з понеділка по п’ятницю.

«Я познайомився з усіма в’язнями, які навчалися в СІЗО в Любліні, і майже в кожному побачив позитивні зміни. Ув’язнені стали спокійнішими, набагато відкритішими до світу, до інших людей, оптимістичніше дивляться на своє майбутнє», — зазначає представник пенітенціарної влади.

Успіх проєкту полягає в тому, що KUL дбає про академічні процедури, а пенітенціарна служба піклується про безпеку цього процесу.

«Навчання підвищує самооцінку засуджених, а також дозволяє їм відчути себе повноправними членами суспільства, поглиблює їхні знання та компетенції, які можна використовувати після закінчення терміну покарання. Від 2013 року KUL закінчили вже десятки ув’язнених. Понад 80% випускників, вийшовши з тюрми, не повернулися на шлях злочинності», — підсумовує ректор Люблінського католицького університету.  

Джерело: credo.pro