У БРАЗИЛІЇ БУДУТЬ УВ’ЯЗНЮВАТИ ПРОТИВНИКІВ ГОМОСЕКСУАЛІЗМУ

22 серпня Верховний Суд Бразилії видав постанову, згідно з якою так звані «гомофобні» висловлювання каратимуться тюремним ув’язненням від 2 до 5 років. Рішення підтримали 9 з 10 суддів, а провідний суддя у цій справі Едсон Фачін назвав боротьбу за права гомосексуалістів «конституційним імперативом».

Подібна судова постанова проти так званих «гомофобних» висловлювань у Бразилії була видана у 2019 році. Зараз це супроводжується конкретним рішенням присуджувати реальні терміни ув’язнення противникам гомосексуалізму. 

Основними опонентами ЛГБТ у Бразилії очікувано є християни. Найчисельніші релігійні групи — це католики та євангельські християни. Проте у середовивщах як католиків, так і протестантів Бразилії здавна існує так зване прогресивне крило священників, котрі оцінюють гомосексуалізм або нейтрально, або позитивно. Підтримують одностатеві стосунки також адепти язичницьких та окультних культів, які нерідко мімікрують під католицизм.

Рішення Верховного Суду важко назвати демократичним, адже в країні значна частка населення — це носії консервативних поглядів. Чинний лівий президент Лула да Сілва переміг на виборах із невеликим розривом, а його політичні опоненти, які не підтримують ЛГБТ, представляють консервативний крило Бразильського суспільства.

Постанову суду вітають так звані «правозахисники». Вони розглядають її як можливість захистити гомосексуалістів від насилля, проте джерело цього насилля зовсім не в консерваторах і їх висловлюваннях, а в загальній жахливий криміногенній ситуації Бразилії. Країна входить у десятку держав із найвищим рівнем злочинності. Заборона називати гомосексуалістів грішниками чи збоченцями ніяк не вплине на реальну безпеку, адже основну загрозу як для ЛГБТ, так і для звичайних бразильців становлять численні банди та наркокартелі.

Українські ЛГБТ-лобісти також намагаються закріпити юридично обмеження свободи слова для противників гомосексуалізму. Два роки тому Верховна Рада зареєструвала законопроект #5488. У випадку його схвалення майже десяток статей Кримінального Кодексу поповняться формулюваннями про державний захист ознак сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності (СОҐІ). Покликаний боротися з «гомофобією і трансфобією» документ криміналізує відкрите сповідування християнського бачення сім’ї, ідентичності  та постійності статі.

Продиктоване ЛГБТ-організаціями законодавство нав’язується Україні як критерій цивілізаційної близькості із Заходом. Однак утиски свободи поглядів не тотожні навіть законам європейських держав. Наприклад, польська влада відкрито критикує гендерну ідеологію, а італійські депутати торік відхилили подібний законопроект про боротьбу з дискримінацією. Хоча у світі зберігається тенденція тотального проникнення інтересів гомосексуалістів у закони, проте варто зважати на альтернативні варіанти для України, а вони на Заході вже існують.

Джерело: c4u.org.ua