Премʼєр Італії: слід інвестувати в сімʼю. Мігранти не розвʼяжуть проблеми демографічної кризи

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні взяла участь у демографічному конгресі “Сім’я як ключ до безпеки” в Будапешті 14 вересня. “Мігранти не вирішать демографічної кризи, інвестуймо в сім’ю”, – сказала вона під час свого виступу.

“Часто в інструментальний спосіб стверджують, що міграція сприятиме зростанню нашого населення. Я не погоджуюся з цим наративом. Я переконана, що європейські країни повинні взяти на себе відповідальність за побудову свого майбутнього. Мігранти, якщо вони повністю інтегровані, зможуть зробити свій вклад у розвиток, але як європейські громадяни ми повинні бути більш відповідальними за себе. (…) Зменшення кількості населення – це не доля, це вибір. І це не вибір, який ми повинні приймати”, – сказала Мелоні.

У конференції, зокрема, взяли участь: президент Угорщини Каталін Новак, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, президент Болгарії Румен Радев і віце-президент Танзанії Філіп Ісдор Мпанго. Засідання розпочалося з благословення глав Католицької Церкви, протестантських спільнот і єврейської комуни.

“Багато років тому я виступила з промовою, яка зробила мене популярною. Я сказала: мене звати Джоржія, я жінка, я мати, я християнка, і ніхто не відніме цього в мене. Це викликало нападки, хтось складав про це пісні. Але опоненти не розуміли, наскільки багато людей вважали ці слова правильними”, – додала прем’єр-міністр Мелоні, цитуючи свою промову 2019 року.

Мелоні звернула увагу на те, що є багатші за Угорщину країни, де народжується менше дітей. “Приклад Угорщини показує, що все може змінитися, якщо ми матимемо відвагу зробити необхідний вибір та інвестиції. В Угорщині нам вдалося зупинити тенденцію до зниження народжуваності, а зайнятість зросла, зросла також і зайнятість жінок”, – сказала вона.

Італія переживає одну з найбільших демографічних криз у Європі. У 2020 році народжуваність на жінку становила 1,24 дитини, сягнувши найнижчого рівня за всю історію досліджень.

Джерело: Католицький оглядач