В австрійських школах домінують мусульмани. Вчителі не знають, що робити

Австрійські вчителі мають проблему: не знають як говорити в школах про війну на Близькому Сході, бо у багатьох навчальних закладах більшість учнів – мусульмани. Про це на шпальтах австрійського видання «Heute» написав колишній вчитель і директор школи Нікі Ґляттауер.

Він звернув увагу на дуже широке поширення серед австрійських мусульман глибокої неприязні до Ізраїля. В 2022 р. Інститут дослідження думки IFES приготував анкету щодо антисемітизму. Відповідно до результатів опитування, лише 14% мусульман, що проживають в Австрії, вважають, що Ізраїль має право на існування як батьківщина євреїв. З таким твердженням «цілком» або «швидше всього» не погодилось майже 50% опитаних.

Ситуація є ще складнішою, враховуючи те, що мусульмани становлять відносну більшість учнів у дійсно багатьох школах. У публічних початкових і середніх школах в Лінці мусульмани становлять 35,75% учнів, в той час як християни – 33,13%. Схожа ситуація у Відні та інших великих містах Австрії.

В результаті вчителі не спроможні обговорювати з учнями таку тему як діяльність ХАМАСу в Ізраїлі; учні просто не захочуть слухати про злочини ісламських терористів.

Джерело: Католицький оглядач