Кардинал Сара: Я пишаюся африканськими єпископами, які відмовляються благословляти ЛГБТ-париКардинал

Роберт Сара визнав, що «дуже пишається» єпископами на африканському континенті, які відкинули Fiducia supplicans. Документ Папи Франциска стосується згоди священиків благословляти гомосексуальні пари. Переважна більшість африканських ієрархів протестувала проти наказів Ватикану.

Колишній Префект Конгрегації Божественного Культу і Таїнств виступив на Теологічному Симпозіумі 2024 року в Найробі. Він сказав, що «дуже пишається» тим, що африканські єпископи «повністю» відкинули документ Fiducia supplicans. Документ сприяє священичому благословенню пар у нерегулярному життєвому становищі та одностатевих пар.

«Я думаю, що Fiducia Supplicans отримала дуже чітку відповідь від африканських єпископів», – сказав кардинал Сара. Ієрарх підкреслив, що документ не має підґрунтя у Святому Письмі. «І [це зробили] не тільки африканські єпископи, а й багато хто в Європі, в Казахстані, в Польщі, Україні. Документ не має ні біблійної, ні богословської основи», – сказав прелат.
Варто зазначити, що на початку січня в обширній заяві, опублікованій досвідченим ватиканським журналістом Сандро Магістром, кардинал Сара приєдналася до рядів високих церковних сановників, які відкидають накази, дані у Fiducia supplicans щодо благословення одностатевих пар.

Кардинал Роберт Сара закликав інших єпископів зробити подібні заяви та подякував «Єпископальним конференціям, які вже виконали цю роботу істини, особливо конференціям Камеруну, Чаду та Нігерії».

Він пояснив, що такий спротив Fiducia Supplicans не є спротивом Папі Франциску, але є «рішучим і радикальним спротивом єресі, яка серйозно підриває Церкву, Тіло Христа, оскільки це суперечить католицькій вірі та Традиції».

Лише тиждень тому, кардинал Герхард Мюллер заявив, що єпископи Церкви та вірні католики повинні відкинути «благословення гомосексуальних пар». Він зазначив, що розпорядження, затверджені Папою Франциском у документі Fiducia supplicans, суперечать вченню Церкви та «ведуть до єресі».

Джерело: rodyna.org.ua