Проща в с. Ліс (II день)

Проща – це чи не найщасливіша пора кожного християнина... І ось уже другий день прощі, другий день нашого паломництва, другий день на шляху до Бога і Пречистої Діви Марії... За ніч відпочивши і зміцнивши свої сили, прочани зібралися о 8 годині 30 хвилин у місцевій церкві Господнього Вознесіння, щоб подякувати Господу Богу і Матері Божій за допомогу у подоланні першої частини прощі. Біля фігури Матері Божої Фатімської були виставлені Найсвятіші Тайни, прочани прославляли Пречисту Діву Марію піснями та відспівали молебен на Її честь. Опісля Священики Братства Священномученика Йосафата відслужили Святу Літургію, на якій о. Василь Ковпак виголосив проповідь про духовність Фатіми. А по закінченні Служби Божої прочани отримали благословення Євхаристійного Ісуса (Святими Тайнами). Віддавши Богові шану та набравшись духовних сил, місцеві жителі підтримали паломників, приготувавши смачний сніданок...

Після цього вірні вирушили до наступної зупинки прощі. Як і першого дня прочани молилися вервицю в наміренні тріумфу Непорочного Серця Марії, співали духовні пісні та інші релігійні набоженства. Ішлося так легко, неначе ангели несли нас на своїх крилах або немов цей шлях був вистелений квітами і ця дорога вела до неба.

Наступною нашою зупинкою була парафія у м. Новояворівську, а саме храм св. Юрія Побідоносця. Там паломників зустрів місцевий парох зі своїми вірними. Прийняття було надзвичайно тепле. Парафіяни приготували обід для прочан, а після обіду і відпочинку о. Василь Ковпак продовжив науку про духовність Фатіми.

Але це не була наша кінцева зупинка, бо шлях пролягав аж до смт. Шкло, до парафії Преподобної Матері Параскеви, де, відспівавши молебен до Богородиці, прочани послухали науку о. Любомира Митлевича СБССЙ про покликання. Після науки парафіяни запросили паломників на вечерю та нічний відпочинок. І так наша триденна проща добігає кінця, але завтра ще залишається основна частина, заради якої паломники долали п’ятдесят з лишком кілометрів.

Третій день прощі

О 6 год. 30 хв. прочани із смт. Шкло вирушають у с. Ліс на відпуст у храм св. Макавейських мучеників.

Відразу після прибуття відправиться водосвяття і Хресна Дорога.

Близько 11-12 год. полудня відправиться відпустова Свята Літургія.