У присутності Пречистої Діви Марії

“Ти – любов, котра із неба обіймає цілий світ…”

Багато людей хочуть бачити Богородицю, моляться в тому наміренні. А скільки з нас хотіли би бодай доторкнутися до Її святих риз?! Знаємо напевно, що б ми їй сказали, про що попросили, за що подякували. І чекаємо чуда – зустрічі з Пречистою Дівою Марією.

 

“Ти – любов, котра із неба
  обіймає цілий світ…” 

Багато людей хочуть бачити Богородицю, моляться в тому наміренні. А скільки з нас хотіли би бодай доторкнутися до Її святих риз?! Знаємо напевно, що б ми їй сказали, про що попросили, за що подякували. І чекаємо чуда – зустрічі з Пречистою Дівою Марією. А Вона не приходить, ні уві сні, ні наяву не навідує нас. Як було б добре Її зустріти?!

Чи, може, це ми не йдемо до Неї?

У багатьох українських церквах є чудотворні образи й ікони Богородиці, наша земля багата на відпустові Марійські місця, до яких відбуваються численні прощі, по наших церквах в день Марійських свят відправляємо урочисті Святі Літургії, молебні, дев’ятниці, літанії, а ще є святий Параман, свята Вервиця…

Можливо, це ми не дуже охоче спішимо до Марії. Скільки ще потрібно нам нагод для зустрічі з Нею?..

Не розуміємо тієї безмежної любові Найсвятішої до нас. Скільки ще кроків повинна зробити Вона, наша Небесна Ненька, щоб ми Її побачили, відчули Її присутність?

На традиційній парафії Свв. Верх. Апп. Петра і Павла одним із таких шансів бути поруч із Марією є триденна адорація біля гробу Матері Божої в каплиці. Неустанно, одним серцем і устами прославляти свою Маму. Хіба може наша душа отримати більшу насолоду?

Як добра і любляча Мама, Вона терпить від нас образи, байдужості, брак часу на Неї. Як можемо Її перепросити і винагородити? Ніщо не може зрівнятися з неустанною адорацією, коли відчуваєш присутність Матері Божої, коли молитва стає все гарячішаю, а постанова виправити своє життя – твердішою і впевненішою.

Триденна адорація Марії у гробі дає нам добру нагоду:

+ розважати про Успення і Внебовзяття Найчистішої Діви

+ молитися і просити у Неї заступництва,

+ приносити до Її гробу квіти,

+ прославляти у піснях Її привілеї,

+ розважати про чесноти Марії, щоб мати Її святе життя за приклад;

+ разом з Нею звертатися до Ісуса з проханнями

+ запросити Матір Божу прийти до нас, коли наша душа розлучатиметься з тілом

+ випрошувати щасливу смерть для себе і своїх рідних

+ віддатися Їй в опіку

+ прибігти під Її святу милість

+ принести сльози каяття та палкі молитви

+ бути з Матір’ю Божою поруч,

+ серце, тіло і душу віддати Тій, яка найкраще про нас може подбати, а найголовніше – завести до свого Сина в Його Царство!

Марія – це драбина, по якій зійшло до нас Спасіння. Іншого шляху до Неба нема, як через цю драбину – через Марію!

Не шукаймо чуда земного, видимого, шукаймо чуда у серці, у душі, щоб воскреснути і народитися для Неба.