Молимося за подолання епідемії грипу

У той час, коли в Україні триває страшна епідемія грипу, яка забирає життя багатьох українців, греко-католики традиціоналісти щодня відмовляють вервицю до Божого Милосердя у таких наміреннях:

- за прощення гріхів українського народу;

- за подолання епідемії грипу;

- за здоров’я тих, хто захворів, та лікарів.

Збираємося щовечора о 21:00 біля запаленої стрітенської свічки (громниці), щоби вдома разом зі своїми родинами вимолювати у Господа Бога Його щедрого милосердя над нашим краєм і цілим світом.

 

Вервиця до Божого Милосердя

На більшу славу Божу і в честь Пречистої Діви Марії вервиця до Божого Милосердя.

Слава Тебі, Боже наш, слава Тебі!

Царю Небесний…

Отче наш…

Богородице Діво…

Вірую…

На великих зернятах: Отче Предвічний! Отче Милосердний! Жертвуємо Тобі Тіло і Кров, Духа й Божество, Найдорожчого Сина Твого, а Господа нашого Ісуса Христа на перепрошення за гріхи наші і за гріхи цілого світу.

На малих зернятах: Задля болючих Його терпінь май милосердя над нами і над цілим світом.

Вкінці: Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас і цілий світ. Амінь (3 рази).

О Крове і Водо, яка виплила з Найсвятішого Ісусового Серця, як цілюще Джерело Милосердя для нас грішних! Ісусе, уповаємо на Тебе. Ісусе, уповаємо на Тебе (3 рази).

 

Молитва в час епідемії

Отче Небесний! Твій Єдинородний Син, Господь наш Ісус Христос сказав: «Просіть і дасться вам, стукайте, то й відчиниться вам». Тож у найглибшій покорі припадаю перед Тобою, Отче безконечного милосердя, та зі сльозами в очах молю Тебе: зглянься ласкаво на нещасний нарід, з-поміж якого невловима смерть забирає щораз то нові жертви. Господи, Господи! Признаю, що це наші беззаконня сталися причиною погуби стількох людей. Я свідомий того, що це через нашу непам’ять на Тебе – мрець за мерцем сходить у гріб. Ми провинилися й тяжко провинилися перед Тобою, Всемогучий Господи Боже! Але Ти, Всезнаючий, бачиш, що нарід тепер кається за свої беззаконня. Наляканий цією страшною карою, щиро б’ється в груди та з глибини серця молить у Тебе милосердя. Тож, Господи! Ти, що не хочеш смерті грішників, але бажаєш їхнього навернення, спини Свій справедливий гнів і відверни від розкаяного народу цю заразливу недугу! Змилосердися над нами, щоб ми могли в спокою служити Тобі й дякувати по всі дні життя свого за цю превелику ласку.

А душам тих, що від цієї недуги померли, подай, Господи, вічний упокій там, де нема ні журби, ні болів, ані зітхань, а вічне життя. Вчини це, молю Тебе, Наймилосердніший Господи, задля молитов Пресвятої Владичиці Діви Марії, наших Ангелів Хоронителів і всіх Твоїх Святих. Амінь.