Уснула Мати Божа, уснула… <br />Відзначення Успення Богородиці в Рясному-1

Як каже Святе Передання, Мати Божа уснула у п’ятницю, три дні, як і Ісус, лежала в гробі, а опісля з тілом і душею через ангелів була взята до Неба ...

Внебовзяття Матері Божої

«Твоє Успення, Діво Маріє,
Святкуєм в піснях, словах, псальмах,
В Твоїм Успенню, наша надіє,
Ти нам вказала до неба шлях»

Як каже Святе Передання, Мати Божа уснула у п’ятницю, три дні, як і Ісус, лежала в гробі, а опісля з тілом і душею через ангелів була взята до Неба.

Відзначення одного з найбільших Марійських свят – Успення, цього року буде особливим на парафії Свв. Верх. Апп. Петра і Павла (Рясне-1). У вівторок 26 серпня о 18:00 відправиться Свята Літургія, буде посвячена фігура Матері Божої у гробі, а опісля відбудеться урочиста процесія з фігурою, тобто похорон Пречистої Діви Марії.

Фігура Богородиці буде лежати у каплиці біля церкви і протягом трьох днів, 26, 27 і 28 серпня, буде цілодобове чування до Успення Марії.

Усі Богослужіння відбуватимуться у каплиці

У середу Служби Божі священики Братства відправлятимуть о 5:00, 10:00, 15:00, 18:30

У четвер перша святкова Свята Літургія відбудеться опівночі, а ще о 5:00, 7:00, 9:00, 11:00, 13:00 та 18:00.

У вівторок, 19 серпня, в день Преображення Господнього, була розпочата дев’ятниця до Успення Марії. Братство Святого Священномученика Йосафата підготувало до друку спеціальне набоженство на честь цього привілею Пречистої Діви Марії, що містить два варіанти дев’ятниці, літанії, молитви та пісні до Внебовзятої Матері Божої.