Улюблені діти Марії

Фігурка Дитятка Марії

Батьки не можуть дати своїм дітям нічого більшого за Боже благословення та опіку Матері Божої. Такі великі привілеї дає дітям набожність до Дитятка-Марії, Яка обдаровує своїх улюбленців здоров’ям, щастям, доброю поведінкою та іншими чеснотами.

Від самого народження діти до семи років можуть бути вписаними під опіку Матері Божої. Існує спеціальна Книга з іменами дітей Марії. Вона зберігається під колисочкою Дитятка-Марії у храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла (Львів, Рясне-І, вул. Лукасевича, 17). Кожного 21 числа місяця, а також 1 травня, 1 червня та протягом дев’ятниці перед Різдвом Богородиці у рясненській святині відправляється Служба Божа в наміренні усіх дітей, вписаних під опіку Дитятка-Марії. Після Святої Літургії усі присутні моляться також за матерів, які очікують дітей, за подружжя, які лікуються від безпліддя, за наші родини, які так потребують ласк і заступництва Небесної Цариці.

Записатися до згромадження “Улюблені діти Марії” можна кожної неділі чи будня після Святих Літургій у греко-католицькому храмі Свв. Апп. Петра і Павла.

Що означає бути улюбленою дитиною Марії?

Батьки на колисочку дітей вішають медалик, а ввечері дають їм його поцілувати. Коли вони починають розмовляти, то разом з батьками моляться “Богородице Діво…” і носять медалик Дитятка-Марії. Пізніше батьки розповідають дітям про життя Марії, Ісусової Мами: про Благовіщення, відвідини Єлизавети, народження Ісуса, Стрітення Господнє, адорування східних царів, втечу до Єгипту, знайдення Ісуса у храмі, весілля в Кані Галилейській – дарунок, який Ісус зробив для своєї Мами та всіх людей. Готуючи дітей до Першого Святого Причастя, їх вчать наслідувати Марію у молитві, послусі, доброті до інших. У Марійські свята, а також протягом травня діти відмовляють 10 разів “Богородице Діво…”, свідчать перед ближніми про свою любов до Марії.

Молитва до Дитятка-Марії

Маріє, солодка Дитино, Ти вибрана на Матір Божу, Ти є також і нашою Найлюбішою Матір’ю. Через чудесні ласки, які випрошуєш для нас, вислухай наші покірні молитви. У всіх наших потребах, а особливо у тривозі, всю свою надію покладаємо на Тебе. О Свята Дитино, через чесноти, якими Ти наділена, і через достоїнства, притаманні лише Тобі, будь і сьогодні до нас Милосердною. Покажи, що Ти є джерелом духовних скарбів і нескінченного добра, яке невтомно роздаєш, тому що Твій вплив на Батьківське Серце Боже безмежний. Через безмір ласк, якими Тебе обдарував Всемогутній Бог ще від Твого Непорочного Зачаття, вислухай, о Небесна Дитино, наші благання, а ми навіки будемо славити доброту Твого Серця. Амінь.