Храмовий празник у с. Шкло

27 жовтня в день преподобної Параскеви свій храмовий празник відзначає традиційна парафія с. Шкло Яворівського району.

Парафіяни смт Шкло святкують свій празник в день Преподобної матері нашої Параскеви. Це вже другий рік вірні збиратимуться у своїй новозбудованій святині.

Нагадаємо, що через пожежу, що сталася влітку 2006 року, згоріла старенька дерев’яна церква  у Шклі – пам’ятка архітектури ХVІІІ сторіччя. Тоді церква і дзвіниця згоріли дотла. Залишився стояти тільки дерев’яний хрест, який почорнів з одного боку, і дивом не згорів у нищівному полум’ї.

Ця пожежа була, безумовно, важким ударом для традиціоналістів Шкла, але молитва і праця цієї громади на чолі зі священиками Братства святого священномученика Йосафата, що обслуговують парафію, привели до того, що люди не впали у зневіру, вистояли у вірі і тепер мають змогу молитися повноцінно так, як молилися їхні батьки.

Шклівці спільно взялися за зведення нового мурованого храму, на який не шкодували ні матеріальних пожертв, ні праці своїх рук. Люди приходили на церковне подвір’я і щодня будували. За два з половиною місяці після тієї злощасної ночі вони заклали фундамент, а вже за два з лишком роки завершили будівництво.

За молитвами Преподобної матері нашої Параскеви, просимо Божого благословення для усіх парафіян Шкла, щоб у їхніх серцях завжди міцніла любов до Господа Бога і віра в перемогу Його Царства.

Детальнішу інформацію про свято преподобної Параскеви можна знайти тут.