Біблія сформувала Європу

Біблія

Біблія

Хоча Біблія сформувала Європу, та нині все йде до того, щоб розчинити її у релігійному плюралізмі – вболіває кардинал Марк Уелле.

Префект Конгрегації в справах єпископів прочитав лекцію на відкритті конгресу «Святе Письмо у Церкві», який відбувся цими днями у Мадриді. У своєму виступі він зазначив, що «Біблія формувала душу Європи, її історію та щоденність». Він нагадав, що зерно Святого Письма запало глибоко не лише в християнські установи, але й в мистецтво, літературу та науку Європи.

«Однак протягом останніх десятиліть глибока криза потрясла фундаменти європейської культури. Держава намагається накинути свої закони та відсунути на другий план християнське коріння Європи. Здається, що в ім’я секуляризму Біблія повинна релятивізуватися, щоб розчинитися в релігійному плюралізмі і зникнути як нормативне посилання для культури», – сказав префект Конгрегації в справах єпископів.

Метою Конгресу стала презентація Конференцією Єпископату офіційної версії Святого Письма іспанською мовою, зазначення ролі Біблії в житті Церкви та поєднання читання Святого Письма з душпастирською діяльністю. В нарадах взяли участь численні єпископи, викладачі багатьох університетських осередків, богопосвячені особи та миряни.

Вранішні лекції були скеровані до всіх учасників. Натомість по обіді наради відбувалися в малих групах, в залежності від запропонованої тематики. Основні виступи можна було побачити в режимі он-лайн на офіційній інтернет-сторінці Конгресу. Там же було розміщено тексти більшості конференцій.

За матеріалами: http://www.credo-ua.org/2011/02/40633