Воскресне привітання

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!

"Воскрес Ісус от гроба,
 якоже прорече даде нам
 живот вічний і велію милость"

Лунає гімн хвали по наших церквах і возноситься понад небеса. Ціле єство людини здригається і наповнюється радістю, а очі сповнюються слезами втіхи ...

Ото наш Спаситель щойно був у темному і сумному гробі, а тепер славно Воскрес. Воскрес, щоб сповнились слова пророків, щоб правда восторжествувала над неправдою, щоби все сотворіння віддало шану своєму Творцю і Господу. Воскрес, щоб до кінця сповнити волю Небесного Отця. Воскрес, щоб мою бідну душу вивести з темряви гріха, визволити з-під влади диявола, збудити її зі сну.

Господи, а чи могли ми сподіватися на таку велику милість, що завітаєш до нас, схилишся над нашою нуждою і неміччю, з любов'ю поглянеш на нас після стількох наших поневірянь, сумнівів у Твою опіку і доброту, після безчисленних упадків, невірностей!?

Господи мій Боже, ти зігрієш наші серця своїми ласкавими словами: "Я не лишу вас сиротами". І відкриєш перед нашими очима, о диво, чудний край: де немає ні болю, ні печалі, ні смерті, тільки безконечно щасливе життя у Твоїй присутності, біля твоїх стіп, о Всещедрий Боже. Хочеш зробити мені найдорожчий подарунок, а це є небо.

В ту світлу і чудесну хвилю Божого Воскресіння і Божого Милосердя хочемо побажати, щоби Божа любов огорнула кожне серце, кожну родину, домівку, нашу Церкву і наш край.

Не годиться нам сумувати і плакати навіть коли ми самотні, але ми не самі - Христос поруч нас; навіть коли ми на чужині чи наші рідні, адже всіх нас чекає Небесна Батьківщина; навіть коли терпимо, але віримо, що Христос нас ніколи не лишав і не лишить Своєї опіки.

Нехай Воскреслий Ісус помножить у ваших серцях віру, надію і любов, обдарує щедрими дарами зі скарбниці Свого Милосердя.

Так щоб на цілий світ по всіх куточках залунав гімн радості і надії:

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!