Розпочинаємо травневі набоженства до Марії

Маївка

Маївка

Травень присвячений Матері Божій. На кожній з традиційних греко-католицьких парафій священики Братства Св. Йосафата протягом місяця відправляють молебні та інші набоженства до Марії, Матері Христа Спасителя. Час відправлення маївок на традиційних парафіях УГКЦ та в Духовній Семінарії можна знайти в рубриці сайта "Розпорядок".

Після Благовіщення кожен українець, що має бодай маленький клаптик землі у своїй власності, старається гарно його обробити (перекопати, дати гною), посадити добірну картоплю, посіяти найкраще насіння, чекає дощу... Бо знає, що не подбаючи про все це навесні, не дочекається восени врожаю. Господь благословляє працю його рук і посилає хліб насущний... Те, що стосується поживи для тіла, ми добре засвоїли, але ж якби ми так само дбали про нашу душу. Упродовж травня Свята Мати Церква устами своїх вірних величає Пречисту Діву Марію, збирає Божий люд на маївки - особливе марійське набоженство у травні. Дозвольмо Найсвятішій і Пренепорочній Матері Божій обробити "ділянку" нашої душі, посіяти в ній найкращі зерна Божого слова, рясно скропити "дощем" ласки, щоб діждати щедрого врожаю - поступу в християнській досконалості.

Спішімо до Марії, горнімося до найлюбішої нашої Матінки, щиро радіймо зустрічі з Нею, своєю присутністю на травневих набоженствах засвідчуймо Марії свою любов і шану, своє синівство.