Фатімська Богородиця молитиметься за парафію Рясного-2

Фігура Матері Божої Фатімської у Рясне-2

Фігура Матері Божої Фатімської у Рясне-2

В останню неділю травня 2011 р. Б. на традиційній парафії Пресвятої Євхаристії, що в мікрорайоні Рясне-2 у Львові, посвятили фігуру Непорочного Серця Матері Божої Фатімської. Парафія чисельно зібралася на цю урочистість, адже давно чекала, що колись Рясне-2 матиме свою Покровительку та Заступницю, біля якої збиратимуться вірні на травневі, червневі Богослужіння і протягом цілого року. 29 травня ці мрії, підкріплені молитвою і жертвою, стали реальністю. З допомогою команди скульпторів і архітектора, з благословення Генерального настоятеля Братства о. Василя Ковпака постала у всій своїй красі фігура Фатімської Цариці на постаменті у вигляді дерева. Руки Богородиці складені до молитви. Непорочне Серце обвите терновим вінком. Очі сумні і ніби благають: моліться та покутуйте...

Послання Фатіми розтлумачив для вірних о. Василь Ковпак після Чину освячення і молебня до Богородиці. Він говорив про те, що, відповідаючи на прохання Матері Божої у Фатімі, треба щоденно молитися на вервиці у наміренні порятунку бідних душ грішників, які щодня, як дощ, падають у пекло. Настоятель Братства св. Йосафата подякував усім, хто ідеями, працею рук чи пожертвами долучився до постання цієї фігури та звернувся до присутніх із просьбою вимолювати це місце: не соромитися визнавати свою віру, прибігати до Марії, приводити до Неї дітей і внуків. Адже без Бога, без Найсвятішої Матері ми не виховаємо добре наших дітей, отже й не матимемо майбутнього як нація.

На закінчення парафіяльного свята молодь прославляла Богородицю словами віршів та прекрасними піснями. А вірні ще довго не розходилися з місця, де було посвячено нову фігуру, ділилися з Фатімською Царицею своїми радощами і смутками, посвячувати Їй своїх дітей і родини, благали про благословення для нашої Церкви й України.