Облечини та перші монаші обіти кандидаток до монастиря

5 червня 2011 р. Б. спільнота сестер-василіянок Провінції Божого Милосердя, а з ними і вся Унійна Традиція УГКЦ, переживає велику урочистість. У храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла (Львів, Рясне-1) відбудуться облечини двох кандидаток до монастиря.

Об 11 год. відправиться урочиста Свята Літургія та Чин облечення в монаші габіти.

Братство св. свящмуч. Йосафата та вірні Унійної Традиції УГКЦ вдячні сестрам за невтомну працю та молитву і радіють разом з ними з приводу облечин, вступу до монастиря двох кандидаток.

Сестри-василіянки Провінції Божого Милосердя працюють на традиційних греко-католицьких парафіях уже понад десять років. Їхній внесок у розвиток духовності вірних - неоціненний. Сестри залучені у кожну сферу церковного життя: вони катехизують дітей до Першого Святого Причастя, готують матеріали до релігійної періодики, шиють і вишивають фелони, фани й іншу церковну атрибутику, співають і записують касети й диски із релігійними набоженствами. На усіх Богослужіннях й адораціях присутні наші традиційні сестри, що молитвою і жертвою покірно служать своєму Наймилішому Нареченому, а людям завжди готові допомогти й потішити добрим словом.

Запрошуємо вірних на цю урочистість та просимо про неустанну молитву за добрі і святі покликання до священичого і монашого стану.

Молитва за тих, хто готується до священичого і монашого життя

Господи Ісусе Христе, Ти віддав Своє життя для спасіння світу і став вічним священиком. Просимо Тебе за тих, хто готується до священичого і монашого життя: огорни їх благодаттю Свого благословення, відверни від них усілякі спокуси і зміцнюй їх у святості, щоб охоче і самовіддано пізнавали Тебе, готуючись таким чином до почесного служіння у Твоїй Церкві. Особливо ввіряємо Тобі вихованців і викладачів семінарії, покажи їм сенс і вартість покликання, щоб вони дедалі сильніше Тебе любили і з'єднувалися з Тобою, що живеш і царюєш во віки віков. Амінь.

Молитва за покликання

Господи жнив і Пастирю стада, нехай у наших вухах відлунює Твоє тверде і ніжне запрошення: "Йди за мною" (Мт. 19, 21). Вилий на нас Свого Святого Духа; нехай Він дасть нам мудрість, щоб бачити дорогу, і щедрість, щоб слідувати за Твоїм голосом. Господи, нехай урожай не буде загублений через брак робітників. Підніми наші спільноти для місій. Навчи нас життя служіння. Зміцни тих, які хочуть себе посвятити Царству в монашому та богопосвяченому житті.

Господи, нехай стадо не буде згублене через брак пастухів. Підтримай вірність наших єпископів, священиків, служителів. Дай витривалість нашим семінаристам. Клич нашу молодь до пасторального служіння у Твоїй Церкві. Господи жнив і Пастирю стада, поклич нас служити Твоїм людям. Маріє, Мати Церкви, прикладе для наслідування слуг Євангелія, допоможи нам сказати "Так". Амінь.