Марія чекає на Своїх улюблених дітей

Фігурка Дитятка-Марії

Фігурка Дитятка-Марії

Різдво Пресвятої Богородиці (21 вересня) щороку особливо урочисто святкують на традиційній парафії Свв. Верх. Апп. Петра та Павла, що у Львові (Рясне-1). Адже саме тут, у рясненському храмі, є копія чудотворної фігури Дитятка-Марії. Маленька Матір Божа лежить у колисці, під якою зберігається книга "Улюблені діти Марії". До цієї книги можуть бути вписані діти від дня хрещення до 7 років.

Бути вписаним під опіку Марії... Що це означає та до чого зобов'язує? Усі діти, вписані у цю Марійську книгу, належать до згромадження "Улюблені діти Марії". А це означає, що діти перебувають під особливою опікою та заступництвом Пречистої Діви Марії й можуть розраховувати на Її благословення та безліч ласк. Своєю чергою діти (а якщо не вміють цього робити, тоді їхні батьки) зобов'язані щодня молитися до Матері Божої та старатися наслідувати Її життя. У Марійські свята, а також протягом травня, діти відмовляють 10 разів "Богородице Діво". Завжди свідчать перед усіма ближніми про свою любов до Марії.

1 травня, 21 вересня та 21 числа кожного місяця у храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла відправляється Служба Божа в наміренні всіх, вписаних під опіку Дитятка-Марії.

Розпорядок богослужінь

12-20 вересня - дев'ятниця до Різдва Пресвятої Богородиці (до Дитятка-Марії)

18:00 - Служба Божа та набоженство до Дитятка-Марії

21 вересня - Різдво Пресвятої Богородиці

6:00 - вервиця

6:30, 8:30, 11:00, 13:00 - Служба Божа

15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00, 17:30 - біля фігури Дитятка-Марії священики Братства Св. Йосафата уділятимуть благословення дітям, що приходитимуть до храму.

18:00 - Служба Божа в інтенції дітей, вписаних у книгу "Улюблені діти Марії". На Святій Літургії молитимуться також за жінок, що перебувають у блаженному стані, та за сім'ї, що не можуть мати дітей.