Дитятко-Ісусе, благослови нас!

Обкладинка нового <br />видання CБССЙ

В день святого Йосафата, 25 листопада, до України вперше привезли фігурку Празького Дитятка-Ісуса. Подорожуючих фігур-копій чудотворного Празького Дитятка-Ісуса є лише три у світі. Одну з них маємо нагоду вітати в Галичині.

“Ця фігура, – розповідає настоятель Братства ССЙ, отець Василь Ковпак, – є під опікою отців-кармелітів і прославлена великими чудесами. Часто, коли був у Празі, то молився перед чудотворною фігурою Божого Дитяти та жодного разу не насмілився просити, щоби копія цієї фігури прибула до нас, в Україну, а тим паче через наші руки. Ось, що означає слабка віра. Але Боже Провидіння знає місце та час, коли ми найбільше потребуємо опіки та благословення. Ласка Святого Духа скерувала так, що одна українка, яка працює в Італії, постаралася щоби фігуру привезли сюди. Це означає, що наш народ не є до кінця морально зіпсутим і дбає про духовність. Ми щиро дякуємо усім тим, хто спричинився до цієї урочистої події в житті традиційної Греко-Католицької Церкви. Віддаємося в опіку Дитятку-Ісусові і просимо, щоб наш народ був сильним та непохитним у святій вірі. Дитятко-Ісусе, благослови наш народ, наші міста і села, навчальні заклади, поля і сади, ріки та озера, щоб у нашому краю не було стихій, голодоморів, щоби ми жили щасливо на своїй Богом даній землі".

Зі щирим серцем та душею вітаємо Празьке Дитятко-Ісуса в Україні, яке приїхало сюди, щоби благословити український народ, Церкву, хворих, немічних. Ще раз переконуємось, що в Господа Бога все можливо. Треба лише просити.

Фігура Дитятка-Ісуса спочатку перебуватиме у Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської, а потім на всіх традиційних парафіях Львівщини (зокрема в Рясне 1 – в часі різдвяних свят), а пізніше – у Богородчанах на Івано-Франківщині та в Тернополі. Дитятко-Ісус подорожуватиме та благословлятиме Україну протягом двох місяців.

Фігура Празького Дитятка Ісуса у Семінарії Матері Божої Фатімської (м. Львів, вул. Грінченка, 14а) перебуватиме від вівторка, 25 листопада, до неділі, 30 листопада. Щодня у каплиці Семінарії священики Братства відправляють традиційну Святу Літургію: вранці – о 8:00, а ввечері – о 17:30. Після кожного Богослужіння – Миропомазання. Каплиця відчинена щодня з 8:00 по 20:00. У неділю, 30 листопада, вранці буде дві Служби Божі: о 8:00 та 10:30, ввечері Богослужінь не буде.

Запрошуємо усіх вірних приходити молитися до Дитятка-Ісуса та випрошувати для себе та своїх родин необхідних ласк. Дізнатися про місце перебування фігури та розпорядок Богослужінь на інших парафіях можна за телефоном 294 28 81 (Духовна семінарія Непорочного Серця Матері Божої Фатімської).

Братство святого священномученика Йосафата підготувало та видало Набоженство до Дитятка-Ісуса, де зібрано чотири варіанти дев’ятниць, молебен, молитви, літанії та вервиці до Божого Дитяти, а також пісні на різдвяний піст. Відтак ця книжечка допоможе кожному християнинові, від малого до великого, молитовно звертатися до Ісуса, прославляти Його за прихід на землю та приносити віру серця та щиру любов. Нехай це набоженство допоможе усім достойно і з побожністю провести час святого різдвяного посту та приготуватися до приходу Месії – Різдва Божого Сина.