РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ

Рождество Христове

Рождество Христове

Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було - Бог.
З Богом було воно споконвіку.
Ним постало все, і ніщо, що постало, не постало без Нього.
У Ньому було життя...
І Слово стало тілом, і оселилося між нами.
Йо. 1, 1-4, 14.

Дорогі читачі! Вітаємо вас традиційним різдвяним привітом:
Христос ся раждає!
Св. Йоан Золотоустий говорить на честь свята Різдва Божого Сина такі слова: "Чи може щось рівнятися з цим празником? Бог на землі, а людина на небі, ангели служать людям, люди спілкуються з ангелами та іншими небесними Силами. Демони тікають, смерть побита, рай відкритий, клятва знята, гріх зник, провини прогнані, істина зійшла на землю. Природа, від якої херувими берегли рай, сьогодні злучилася з Богом".
А св. Єфрем Сирійський ще більш відкрито голосить таємницю Різдва: "День Твого Різдва поєднав небо і землю, бо в ньому Найвищий зійшов до землян... Всевишній став Дитиною... Найвищий кормився молоком Марії, тоді коли всі створіння кормилися Його багатством".
Ділимося зі всіма великою радістю, що Бог прийшов на землю до людини, Всевишній став Дитиною і приносить свою ласку. Бажаємо, щоб Божа Дитина зі своєю ласкою завітала до кожної християнської душі. Хай Дитятко Ісус своїм світлом розгонить темряву розуму і серця, де панує холод - хай зігріє, де є убогість - хай дасть багатство свого благословення, де в родинах бракує спокою і злагоди - хай принесе мир і взаємопорозуміння, де є ненависть і гнів - Божа Дитина хай принесе всепрощення і любов, де є знедолені, хворі, опущені - хай принесе потіху, де терпіння і переслідування за Христову віру - витривання, а де розбита родина - хай поєднає вузлом любові на взір Пресвятої Родини.
Хай благословить вас Божа Дитина, а Пречиста Мати і св. Йосиф хай мають опіку над вами, вашими родинами, духовними спільнотами і над всім українським народом!
Дай Вам, Боже, в щасті і здоров'ї ці свята попровадити й Нового року дочекати; по Новім році - Богоявлення, від Богоявлення до Стрітення, від Стрітення до Благовіщення; по Благовіщенню благовісній землі заспівати; Страстям Христовим поклонятись і Воскресіння дочекати; по Воскресінні - до Вознесіння, а по Вознесінню - Зіслання Святого Духа, - і так, рік від року, аж до сотні літ, а по сотні літах корону небесну, благодать вічну в небі отримати.
Христос ся раждає!