Перший рік під опікою Матері Божої Потіхи

Чудотворний Образ Матері Божої Потіхи

Посвята парафії перед Чудотворним Образом Матері Божої Потіхи

У день Благовіщення Пречистої Діви Марії парафія Свв. Верх. Апп. Петра і Павла (Львів, Рясне-1) відзначає річницю відновлення набожності до Чудотворного образа Матері Божої Потіхи.

Розпорядок з нагоди урочистості:

10:30 - молитва на вервиці з розважаннями радісних таїнств;

11:00 - посвячення нового фелону із зображенням Матері Божої Потіхи;

11:10 - молебен до Матері Божої Потіхи;

11:45 - віднова посвяти парафії, Священичого Братства Св. Свящмуч. Йосафата, спільноти сестер-монахинь ЧСВВ Провінції Божого Милосердя, Апостольства молитви, Параманного братства, шкіл і садочків, міністрантів і фанного братства, хорів і оркестру, а також підприємців, працівників ЖЕКу, медиків, традиційних родин і всіх вірних Святої Традиції під опіку Матері Божої Потіхи;

12:00 - урочиста подячна відпустова Свята Літургія, в якій Генеральному настоятелеві СБССЙ о. Василеві Ковпаку співслужитимуть четверо нововисвячених отців-дияконів.

Пряма трансляція молебню до Матері Божої Потіхи, відновлення посвяти та урочистої відпустової Святої Літургії розпочнеться на нашому сайті приблизно об 10.30 годині.

Набожність до Матері Божої Потіхи (або Утішительки) відома в Європі здавна. Один з образів Матері Божої Потіхи у чудесний спосіб з'явився на теренах Львівщини у ХVІІ столітті та близько 350 років перебував у костелі Свв. Апп. Петра і Павла (с. Рясна Польська Яворівського району). Біля образа ставалися великі чуда навернення і оздоровлення, тому про нього знали у всій Галичині. Унаслідок буремних часів воєнного лихоліття та виселення місцевого населення на західні землі Польщі священик і вірні покинули село, взявши зі собою Чудотворний образ Матері Божої Потіхи. Тепер він збережений і почитаний у Конрадові (Польща). У рідну (тепер греко-католицьку) святиню копія Чудотворного образа повернулася навесні 2012 року Божого, в день урочистості Благовіщення (7 квітня).

На чудотворному образі Божа Мати зображена як Владичиця світу в усій Своїй маєстатичній величі. На лівій руці Вона тримає Дитятко-Ісуса, а в правій - царський жезл (символ влади). Дитятко-Ісус звернене до Матері, а правою рукою благословляє людей. На головах Пречистої Діви Марії та Ісуса є корони, а довкола Них - 12 зірок.

Щовівторка у храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла відправляється неустанна дев'ятниця до Матері Божої Потіхи (триває дев'ять вівторків поспіль, а опісля знову починається нова дев'ятниця). Свята Літургія та набоженство до Матері Божої Потіхи відправляються в тих наміреннях, які вірні подають до захристії.