Папа Римський посвятить світ Непорочному Серцю Марії

На завершення Року Віри, проголошеного Святішим Отцем Венедиктом ХVІ, та з нагоди 96-ї річниці об'явлень Матері Божої у Фатімі, 13 жовтня Папа Римський Франциск посвятить цілий світ Непорочному Серцю Марії. Акт посвяти буде проголошено перед оригінальною скульптурою Матері Божої, Цариці Св. Вервиці, яку 12 жовтня привезуть з каплиці Об'явлень Марійського санктуарію у Фатімі. З цієї нагоди до Ватикану прибудуть члени сотень церковних організацій і рухів, пов'язаних із набожністю до Марії.

Розпорядок урочистого святкування Богородичного дня (12-13 жовтня)

У суботу, 12 жовтня від 8-ї години ранку прочани здійснюватимуть паломництво до гробу святого Петра у ватиканській базиліці, а в храмах поблизу Ватикану буде проведена Євхаристійна адорація та вірні зможуть приступити до Святої Сповіді.
О 17-й годині за римським часом фігура Фатімської Богородиці прибуде на площу святого Петра, де її зустрічатиме Святіший Отець. Після катехизи, присвяченої Пречистій Діві Марії, скульптуру перевезуть до санктуарію Божественної Любові. Від 19-ї години там відбудеться молитовне чування "З Марією протягом ночі", в якому за допомогою телемосту братимуть участь Марійські санктуарії світу.

У неділю, 13 жовтня фігуру Фатімської Богородиці знову перевезуть на площу святого Петра у Ватикані, де після молитви на вервиці, о 10:30 за римським часом розпочнеться урочиста Свята Меса, яку очолить Вселенський Архиєрей.

Вірні Святої Традиції готуються до урочистої посвяти світу Непорочному Серцю Марії дев'ятиденною молитвою (4-12 жовтня 2013 р. Б.).

Священиче Братство Святого Священномученика Йосафата заохочує усіх вірних Святої Унійної Традиції УГКЦ взяти участь у дев'ятниці, яку можна відмовляти щовечора після богослужіння у храмах або ж приватно вдома, спільно зі всією родиною.

"Мати Божа ще в 1917 році казала, що Маєстат Всевишнього Бога є дуже ображений. Це в той час, коли ми кажемо, що то були ще добрі часи. Про що ж ми можемо говорити сьогодні, коли живемо в цивілізації страху, цивілізації смерті, де кожного року в цілому світі вбивають мільйони невинних зачатих дітей, де людина ламає Божий закон, де є підірваний авторитет християнської родини (коли вважають, що сім'я - це не обов'язково чоловік і жінка)... Ми живемо в таких великих небезпеках, де сатана атакує все і нищить, а ми не протистоїмо йому, бо немає молитви, жертви та покути. Тому взиваю всіх вірних взяти участь у цій дев'ятниці, а 13-го числа разом зі Святішим Отцем віддати Марії цілий світ, щоби Цариця Фатімська через любов Свого Материнського Серця (яке є останнім пристановищем для людського роду, як Вона сама сказала у Фатімі) відірвала нас від життєвого сум'яття, показала нам інший, духовний бік людського життя" (Генеральний настоятель СБССЙ о. Василь Ковпак. Уривок проповіді на Святій Літургії, 29.09.13).