Приймімо Бога у свої серця

Свята родина

Свята родина

Дорогі брати і сестри! Ми знову на порозі великої урочистості - Різдва Божого Сина. Різдво Ісуса Христа - це народження нових ідей, мрій, надій, прагнень. Різдво - це очікування чуда. Різдво - це шукання правди. Час Різдва - це зупинення часу і повернення в дитинство.

На жаль, не всі люди пізнали маленьку Божу любов, яка лежить в яслах на сіні. Не всі відкрили свої серця, щоб стали яслами для Божого Дитяти. Багато людей не мають сміливості й відваги приступити до Ісуса Христа. Ще інші вважають, що прийнявши Христа, вони будуть позбавлені багатьох земних утіх і радостей. Певна категорія людей в нашому суспільстві вважає, що релігія - це вияв безпорадності, людської слабості, немочі, а вони сильні, багаті, незалежні, могутні, тому їм не по дорозі з християнством. І, мабуть, найстрашнішим є те, що люди, які мають і різні немочі, хиби, нестатки, бояться звернутися зі своєю убогістю і проблемами до Ісуса, не мають довіри до Нього, сумніваються чи вони потрібні Йому.

Правдиві пошуки справедливості обов'язково приведуть нас до стаєнки, де в яслах на сіні спочиває Божий Син, у цій Новонародженій Дитині, подібно як ті царі, ми впізнаємо подателя життя, світла, правди і любові. Він прийшов на землю, щоб змінити внутрішній світ людини. Без нашого духовного прозріння, без внутрішньої зміни життя, без навернення і покаяння народ і держава не стануть іншими. Впізнаймо Того, Який:

Ласку приносить, хто о ню просить,
Грішникам прощає і очищає.
О Боже неізслідимий, за все славимий!

Хай світлий празник Різдва Христового буде для нас, наших родин і всього народу пошуком правдивого світла, істини, любові. Бог бачить серця, спраглі Його правди, Господь вийде назустріч таким людям і всьому народові, Христос навчав: шукайте насамперед Царства Божого і Його справедливості, а все інше вам буде дано.

Генеральний настоятель СБССЙ
о. Василь Ковпак та священики СБССЙ