Служби Божі в інтенції наших родин у 2014 році

Традиційні греко-католицькі сім'ї після першої Св. Літургії за родини

Завдяки Божому Провидінню і за сприяння священиків Братства Св. Йосафата кілька років тому деякі молоді традиційні сім'ї з різних парафій мали змогу між собою познайомитися. То одна, то інша сім'я запрошувала до себе на великі релігійні свята (ця гарна традиція триває дотепер). Усі разом раділи Різдву чи Великодню, співали церковних пісень відповідно до свята, ділилися проблемами і думками з приводу багатьох питань, та найчастіше наші розмови стосувалися виховання дітей. Щоразу на таких зустрічах лунали ідеї щодо запровадження катехизації для молодих батьків, а також побажання, щоб на теренах традиційних парафій була заснована католицька школа-садок. Усі ці розмови так і залишалися б думками й ідеями, якби на наші прохання і пропозиції не відгукнувся Генеральний настоятель Братства о. Василь Ковпак. Він запропонував збиратися один раз у місяць в Рокитному, біля стіп Матері Божої Фатімської.

Першу Св. Літургію за католицькі родини відправив в Українській Фатімі у червні 2013 р. Б. о. Тарас Митлевич і так влучно під час проповіді окреслив необхідність і суть Богослужінь для родин: "Шукаємо науки, поради... Шукаємо того, щоби зворушило наше серце, того, щоби відновило правдивий подружній зв'язок у наших сім'ях. На жаль, сучасний ліберальний світ перевернув з ніг на голову уявлення чоловіка і жінки про свої обов'язки. Той світ зробив з чоловіка банкомат, ціллю якого є заробляння грошей, зробив з нього гостя в рідному домі, якого не стосується виховання дітей і який купує їхню любов за гроші і подарунки. Відтак в цьому секуляризованому світі він перестає бути батьком і чоловіком. У що ж ліберальне суспільство перетворило сучасну жінку-християнку? На модель, бізнес-леді, яка, крім себе і своєї роботи, більше нічого не бачить. Чи такими хоче Христос бачити чоловіка і жінку?" Відповідь на це запитання шукаємо у кожній проповіді під час Святих Літургій за родини. Священики Братства готують надзвичайно повчальні науки на теми, що стосуються обов'язків подругів, батьків, дітей, помилок у вихованні тощо.

З ініціативи отця Василя складено розпорядок Св. Літургій за родини на 2014 рік Божий. У теплу пору року Богослужіння відправлятимуть у Рокитному, а в холодні місяці - на різних традиційних парафіях. Отець Василь на Св. Літургії за родини, яка відбулася 2 лютого 2014 р. Б. у храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла, сформулював намірення, яке беруть священики на таких Службах Божих: "На Святих Літургіях за родини просимо Господа Бога про благословення для наших родин, про добре виховання для дітей. Щоби чоловік і жінка були взірцем і прикладом для своїх дітей. Щоб ми мали багатодітні сім'ї. Щоб у наших сім'ях розвивалося християнське покликання. Щоби тато і мама не боялися відповідальності за своїх дітей. Молимося за мужність християнських родин, молимося і просимо, щоб ми мали якнайбільше тих християнських родин, де від колиски в родинному житті закладається фундамент любові до Бога, до Церкви і свого народу".

Заохочуємо молоді і не лише молоді подружжя, які ставлять собі за ціль виховання дітей у католицькому традиційному дусі та будують свої сім'ї згідно з наукою Христової Церкви приходити й приїжджати на Св. Літургії, що відправляються за родини. Розпорядок публікуємо тут, на нашому сайті, а також його можна знайти в українському греко-католицькому церковному календарі на 2014 рік Божий "Радуйся, Маріє" (стор. 91), що видало традиційне Братство Св. Йосафата.

Святі Літургії для родин у 2014 р. Б.

29 січня - Семінарія НСМБФ (ІІ Служба Божа) *

2 лютого - Рясне І (ІІ Служба Божа о 8:30), храм Свв. Верх. Апостолів Петра й Павла

16 березня - Рясне ІІ (ІІ Служба Божа) * , храм Пресвятої Євхаристії

7 квітня - Рясне І (ІІ Служба Божа о 8:30), храм Свв. Верх. Апостолів Петра й Павла

11 травня - с. Рокитне, Духовний центр "Українська Фатіма" *

15 червня - с. Рокитне, Духовний центр "Українська Фатіма" *

20 липня - с. Рокитне, Духовний центр "Українська Фатіма" *

10 серпня - с. Рокитне, Духовний центр "Українська Фатіма" *

14 вересня - смт Івано-Франкове (ІІ Служба Божа о 12:30), храм Господнього Вознесіння

12 жовтня - смт Шкло (ІІ Служба Божа об 11:00), храм Преподобної Параскевії

9 листопада - с. Коти, храм Святого пророка Іллі *

14 грудня - Семінарія НСМБФ (ІІ Служба Божа) *

* - уточнити годину. Семінарія НСМБФ, тел. (032) 294-28-81.

Марія Бондар