«Владико Отче, Ти за віру життя своє віддав»

Для вірних Святої Традиції в нашій УГКЦ 25 листопада – це особливий день, день пам’яті Святого Священномученика Йосафата, котрий своєю жертвою утвердив наш народ у правдивій єдиноспасаючій католицькій вірі.

Як і кожного попереднього року, Священиче Братство Святого Священномученика Йосафата разом із численними вірними Святої Традиції прославили свого опікуна урочистою Відпустовою Святою Літургією в Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської, пригадуючи всім нам, що лише ревне, щире, віддане служіння Божій правді приносить гідні плоди, які триватимуть вічно.

Вірні численно приступали до Святої Євхаристії та Святої Тайни Покаяння, співаючи чудові пісні на прославу Святого Йосафата, які спонукають усіх, не байдужих до Бога і Його Святих Заповідей, берегти цей безцінний скарб, примножувати його і виховувати з його допомогою своїх дітей і онуків. Тільки за такої умови можемо сподіватися на щедре Боже благословення.

Завершуючи цю коротку розповідь, зацитую уривок із пісні до Святого Йосафата, яка особливо підкреслює вартість жертви Святого Йосафата:

Владико Отче, Ти за віру

Життя своє віддав

І кров’ю переміг зневіру,

Щоб засів не пропав.

          І зерно зріє, дозріває,

          Хоч люта буря йде,

          Хоч хмара сонце закриває

          І грім лячний гуде.

Підготувала Ганна Савчук