Празник Cвятителя Миколая на Тернопільщині

Традиційна спільнота вірних УГКЦ селища Березовиця на Тернопільщині наполегливо прагнула здобути можливість плекати віру своїх батьків у традиційній каплиці. З Божою поміччю це прагнення увінчалося успіхом. Капличка Святителя Миколая Чудотворця гостинно приймає вірних ось уже третій рік.

Тож і цього року в день Святого Миколая в капличці зібралася вся спільнота (старші, молодші і зовсім маленькі) на відпустову Святу Літургію. Духовні отці, вірні Святій Традиції УГКЦ, подарували до каплички чудову фігуру отця Миколая і виконали чин її посвячення, після чого відбулася Відпустова Свята Літургія. Хоч і не надто чисельна ця спільнота, але в ній є двоє хлопців-міністрантів, котрі надзвичайно побожно і старанно виконували свої обов'язки.

Капличка Святого Отця Миколая досконало і дбайливо прикрашена іконами, в тому числі й зображеннями стацій Хресної дороги; кожен сантиметр невеликого приміщення раціонально використовується: за ширмою – сповідальниця, поряд – кабіна, де зберігаються нові гарні фелони, на підвіконнях – квіти. Приміщення відремонтоване, обладнане всім необхідним для проведення Богослужінь та інших духовних практик.

Отець-приміціянт Богдан Витрикуш уділив усім присутнім свої душпастирське благословенням. На завершення свята – подарунки від Cвятителя Миколая для всіх присутніх.

Хай Святий Миколай береже всіх вірних цієї традиційної спільноти, а Всемогутній і Милосердний Господь неустанно обдаровує своєю опікою, скріплює силу духа, вірність Богові і Святій Традиції, помножує прагнення жити і працювати для Бога, Традиційної УГКЦ і рідного народу.

Підготувала Ганна Савчук