Дев’ятниця до Святого Духа

Дев’ятниця до Святого Духа – дуже важлива дев’ятниця. Святі апос­толи, Пречиста Діва Марія першими відсвяткували її в світлиці. Ця дев’ят­ниця збагачена великими чудами і дарами, особливо даром Святого Духа, що є тим даром, який Ісус Христос заслужив нам Своїми Страстями. Сам Спаситель заявив учням, що не міг би послати нам Святого Духа, коли б не помер: «Коли не відійду, то Утішитель до вас не зійде. Якщо ж відійду, – пришлю Його до вас» (Йо. 16, 7).

Віра навчає нас, що Святий Дух – це любов, якою Отець любить Сина Син – Отця. Через це дар Любові, що є надійним даром, який Бог може подати нашим душам, особливо приписуємо Святому Духові. Св. Павло зазначає: «Любов Бога влита в серця наші Святим Духом, що нам даний» (Рим. 5, 5).

Отож, годиться під час цієї дев’ятниці призадуматися над важливістю Божої любові, щоб розбудити в собі бажання здобувати її. При цьому слід практикувати побожні вправи, зокрема треба молитися, бо Бог обіцяв подати Святого Духа тому, хто покірно благає: «Отець Небесний дасть Святого Духа тим, що у Нього просять!» (Лк. 11, 13).

Дев'ятниця до Святого Духа розпочинається в п’ятницю після свята Вознесіння Господнього, цього року це 26 травня. Також заохочуємо єднатись в набожентвах до Святого Духа, які будуть транслюватись щовечора о 20.00 через Інтернет-радіо.

 

Золота вервиця до Святого Духа

На хрестику:

Царю Небесний…

Замість «Вірую…»:

Прийди, Святий Духу, відвідай і наповни наші серця Своєю Божественною благодаттю. Ми віримо, любимо, надіємося на Тебе й обіцяємо бути вірними Твоїй святій благодаті.

На трьох малих зернятках:

Прийди, Святий Духу, наповни серця Твоїх вірних і запали їх вогнем Своєї любові.

На великих зернятках:

Прийди, Святий Духу, відвідай і оздоров наші немочі задля Твого Святого Імені.

На малих зернятках:

Прийди, Святий Духу, Любове Отця і Сина і запали наші серця вогнем Своєї любові.

По кожній десятці:

Слава Отцу…

 

Молитва віддання себе Св. Духові

Святий Духу, Духу Божий, Духу світла і любові! Тобі віддаю мій розум, серце, волю і цілу себе в теперішньому і вічному житті. Вчини, щоб мій розум завжди охоче приймав натхнення, які походять від Тебе і навчання Св. Церкви, якою Ти непомильно керуєш. Нехай серце моє завжди палає любов'ю до Бога і ближніх, а воля моя завжди погоджується з волею Божою, щоб ціле моє життя було вірним наслідуванням чеснот Господа нашого і Спасителя, Ісуса Христа, якому з Богом Отцем і з Тобою нехай буде завжди честь і слава. Амінь.

 

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, Іже везді сий і вся ісполняяй, Сокровище благих і жизни Подателю, прийди і вселися в ни, і очисти ни от всякія скверни, і спаси, Блаже, душі наша.

 

Святий Духу, будь моєю силою!

Будь моїм диханням, Святий Духу – щоб я роздумував над тим, що святе.

Будь моєю силою, Святий Духу – щоб я чинив те, що святе.

Будь моїм прагненням, Святий Духу – щоб я полюбив те, що святе.

Будь моєю силою, Святий Духу – щоб я беріг те, що святе.

Бережи мене від злого, Святий Духу – щоб я не втратив того, що святе. Амінь.