Дев'ятниця до Пресвятої Євхаристії

Розважання-застанова

Пресвята Євхаристія - джерело правдивої Божої любові.

Людина ніколи правдиво не оцінила і не зможе до кінця оцінити ту глибину Божої любові. Ця Свята Тайна дуже дорого коштувала для Ісуса. Як свідчить бл. Катерина Емеріх, шо в Оливному городі Серце Спасителя розірвалося від невимовного болю, коли Він побачив великі зневаги, погорди, невдяки і святотацтва Його Найсвятішої Тайни Любові в майбутньому. Та найбільшої муки і болю Спасителю завдали ті особи, які Йому посвятилися.

Серце Ісуса є тяжко зневажене у Пресвятій Євхаристії. Ісус Христос з'являючись св. Марії-Маргареті Алякок просить: "Принаймні ти, Маргарито, злагідни мої болі та надолужуй за невдячність людей". Такими словами Ісус звертається до тебе. Подивись Ісус знову упокорений, бо Він - Бог, але шукає помочі і підтримки саме в тебе, у свого сотворіння. Не відмовляй Ісусу. Подивись, які великі жертви він зробив і робить щоденно для тебе. Чи ти хоч коли-небудь застановлявся глибоко над цим!?

Любов Ісуса спонукала Його віддати нам усе. І він віддав нам усе, що мав - Себе цілого у Пресвятій Євхаристії. Бог, по-людськи кажучи, дійшов до абсурду, бо віддавши Себе цілого вже нічого більшого не може нам дати. Всемогутнього Бога - обезсилила Його Безконечна Любов до тебе грішнику. Вона зробила Його вбогим і жебраком.

Що ти скажеш Спасителю, коли зустрінешся з Ним? Чим ти себе виправдаєш коли Ісус покаже тобі ціле своє життя на землі і як тяжко Він для тебе трудився! Коли покаже, які великі ласки Він давав тобі щоденно…

Ти сьогодні хочеш мати особисте вигідне життя. Але ти повинен знати і пам'ятати, що Ісус, не мав особистого життя, бо це життя Він віддав і посвятив тобі, бо полюбив тебе понад своє життя! А ти лінивий і байдужий, не спроможний навіть на маленькі жертви.

Ісус не багато вимагає від тебе, тільки "віддавати Йому любов'ю за любов'".

Кажеш, що тяжко, бо це вимагає жертви! Так, бо ти ще не маєш правдивої любові, тому навіть малі речі для тебе тяжкі. Знай, що любов без жертви не мислима. Без хреста, без жертви Спасителя ми сьогодні не мали б нічого. Віддати все для Ісуса - означає отримати встократ більше від Нього.

Чого вартує твоє життя, навчання, праця, терпіння без любові Божої?

"'Немає нічого важкого для того, хто любить Бога". “Якби я говорив мовами людськими, і ангельськими, але не мав любові, то я був би немов мідь, що бренить або кимвал звучний. Якби я мав дар пророцтва і відав усі тайни й усе знання, і якби я мав усю віру, щоб і гори переставляти, але не мав любові, я був би - ніщо ". (ІКор. 13, 1-3)

Ісусе, прошу Тебе, відкрий очі мого серця, щоб я не залишився сліпим і щоб не заснув смертю вічною.

 

Молитва до Ісуса Євхаристійного

Вклоняюся Тобі низько, мій наймиліший і найсолодший Ісусе, який є правдивим Богом і правдивим чоловіком. Ти той самий Ісус, що прийшов на світ через Втілення, який терпів і помер, аби нас відкупити. Зараз перебуваєш тут на землі цілий і той самий під видами хліба і вина. Так сильно нас полюбив, що залишився з нами в Найсвятіших Тайнах.

Вибач мені, Євхаристійний Ісусе, що я забуваю про це, що Ти є вогнищем моєї віри і любові, єдине джерело мого життя і спасіння. Оце я вклякаю перед Тобою і споглядаю на Тебе очима моєї віри. Прислухаюся до лагідного голосу: "Прийдіть до мене всі втомлені і засмучені, а я потішу вас... ".

Вклоняюся Тобі, Ісусе, і дякую, що пробачаєш усі мої гріхи. Хочу ще раз перепросити за них, тому прошу в Тебе прощення: за мій егоїзм, заздрість, пиху, гнів, лінивство, недбальство, холодність, святотацтва, нескромність в одязі і поведінці, пусте марнування часу, за щоденно змарновані ласки... (назви інші свої гріхи, які пам'ятаєш). Допоможи мені, Ісусе, з них поправитися.

Дякую Тобі, Господи Ісусе, за всі ті ласки, які я отримав від тебе, а особливо за ті, за які ніколи за них тобі не дякував, бо не вмів їх оцінити.

На кінець прошу Тебе, Євхаристійний Ісусе, дай мені ласку полюбити Тебе понад усе і в цій ласці витривати до смерті.

Господи, сотвори в мені нове серце і дай мені Свого Духа! Амінь.

Духовне Св. Причастя

Мій Ісусе, я вірую, що Ти є присутній у Пресвятій Тайні Євхаристії і люблю Тебе понад усе. Моя душа тужить за Тобою, а що не можу Тебе тепер прийняти у Пресвятій Євхаристії, тому бодай духовним способом прийди до мого серця (коротенька пауза-застанова). Обіймаю Тебе так, як би Ти був у мені і лучуся зовсім з Тобою. О Ісусе, моє Найвище Добро і моя Солодка Любове! Обійми і запали моє серце, щоб воно ціле горіло любов'ю до Тебе. Амінь.

Душе Христова, освяти мене. Тіло Христове, спаси мене. Крове Христова, напій мене. Водо з ребра Христового, омий мене. Страсті Христові, скріпіть мене. О добрий Ісусе, вислухай мене. В ранах Твоїх Святих скрий мене, не дай мені віддалитися від Тебе. Від злого ворога душевного стережи мене, в годину смерті призови мене і повели мені прийти до Тебе, щоб я зі Святими Твоїми величав Тебе на віки. Амінь.