«Через вервицю святую, о Маріє, нас спасай!»

Третє об’явлення у Фатімі

13 липня 1917 р. відбулось третє об’явлення Матері Божої у Фатімі трьом дітям. Вона знову просила їх молитися щоденно вервицю. Цього ж дня, Богородиця відкрила дітям таємницю, яка складається з трьох частин тісно пов’язаних між собою. Однією з них була візія пекла. З рук Найсвятішої Матері вийшов жмут променів, що ніби прошивали землю. Діти побачили щось, наче море вогню, а в ньому занурені чорні обгорілі істоти дияволів і душі з людськими обрисами, вони виглядали, як майже прозоре розжарене вугілля. Їх мовби підхоплювало серед полум’я вгору, звідки вони падали, як невагомі іскри, назад у великий жар. При цьому було чути їхні жахливі голоси, повні скарги, болю, прокльонів, безнадійності та розпачу, так що троє дітей, які спостерігали це, тремтіли з тривоги й жаху.

Мати Божа сказала ще: «Жертвуйте за грішників і повторюйте часто, а передусім тоді, як приносите жертву: «О Ісусе, з любові до Тебе, за навернення грішників та з метою винагородження за зневаги Непорочному Серцю Марії!».

Духовна проща вірних Святої Унійної Традиції до Матері Божої Фатімської

В зв’язку із цьогорічними карантинними обмеженнями не відбуваються прощі вірних святої Унійної Традиції в с. Рокитне (Духовний центр «Українська Фатіма»). Тому священики Братства Святого Священномученика Йосафата організовують духовну прощу до Матері Божої Фатімської через неустанну вервицю напротязі тижня під гаслом: «Через вервицю святую, о Маріє, нас спасай!». Цього місяця на згадку третього об’явлення у Фатімі тиждень приватних неустанних молитов до Матері Божої Фатімської триватиме з 13 липня 00.00 до 19 липня 24.00.

Закликаємо молитися в наміреннях:

- за Господнє благословення для Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата, Традиційних сестер-монахинь Чину Святого Василія Великого Провінції Божого Милосердя, за Традиційну Духовну Семінарію Непорочного Серця Матері Божої Фатімської, за покликання до стану священичого і монашого, а також за всіх вірних Святої Унійної Традиції, щоб Матінка Божа любов'ю Свого Серця все сильніше утверджувала нас у Святій Католицькій Вірі;

- за опіку Матері Божої над українськими воїнами і за припинення війни;

- за вчених, які працюють над винайденням засобів лікування від коронавірусу, за лікарів і працівників медичної сфери, щоб Господь допоміг нам усім подолати цю епідемію;

- за всіх потерпілих від повеней і пожеж у нашій країні, за Господнє змилування над ними;

- за навернення українського народу і всіх заблуканих душ;

- за сповнення Фатімських обітниць і тріумф Непорочного Серця Марії в Україні і цілому світі.

На сайті Братства в рубриці «Неустанна Вервиця» (https://www.saintjosaphat.org/tyzhden-neustannoi-vervyci) є таблиця, де кожен день фатімського тижня поділено на 24 години. На частину вервиці відведено 20 хв. так, що кожна година розбита на три частини вервиці. Якщо помолилися вервицю швидше (наприклад, за 15 хв), то варто додати інші молитви, наприклад, «Богородице Діво» чи інші молитви до Матері Божої. Кожен, хто хоче, може обрати день і годину, яка йому підходить. Просимо записатися в таблиці, щоб знати, коли є вільне місце, тоді священики чи сестри молитимуться, щоб відбувалась неустанна молитва. Або, якщо навіть немає можливості записатися, то заохочуємо молитися вервицю в цих наміреннях, коли можете.