Дев’ятниця до Преображення Господнього

На Преображення Господнє завжди посвячуємо плоди. Священики Братства Святого Священномученика Йосафата закликають взяти участь в дев’ятниці до Преображення Господнього, щоб подякувати Богу за дар полів, садів, за господарки, худобу, за все, що маємо. 

Дев’ятниця розпочинається 10 серпня.

 

Величаніє

Величаєм Тя, Животдавче Христе, і почитаєм пресвятия плоти твоєя, преславноє преображеніє.

1. Велій Господь і хвален зіло, во граді Бога нашего в горі святій єго.

2. Кто взидет на гору Господню? іли кто станет на місті святім єго?

3. Господи, кто обитаєт во жилищи твоєм, іли кто вселится во святую гору твою?

4. Посли світ твой і істину твою.

5. Просвіщаєши ти дивно от гор вічних.

6. Тавор і Єрмон о імени твоєм возрадуются.

7. Господи, во світі лица твоєго пойдем, і о імени твоєм возрадуємся весь день.

8. І буди світлость Господа Бога нашего на нас, от нині і до віка.

9. Слава: І нині:

 

МОЛИТВА

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що живеш у Світлі неприступному, Ти – сяйво Слави Отчої і Образ Іпостасі Його! Коли прийшла повнота часу Ти за Своїм невимовним милосердям до грішного роду людського принизив Себе, прийнявши вигляд слуги, упокорив Себе, бувши послушним аж до смерти. Але раніше Хреста і добровільних страждань Твоїх, Ти на горі Таворі преобразився в Божественній славі Своїй перед святими учнями і апостолами Твоїми, ледь відкривши їм прославлене Тіло Своє, щоб коли побачать вони, як розпинатимуть Тебе і на смерть віддадуть, зрозуміли, що усе те Ти добровільно приймаєш, і водночас зрозуміли, що в цьому – Твоє Божество.

Дозволь же і нам усім, що сьогодні святкуємо Преображення Тіла Твого, з чистими серцями і нескверними помислами зійти на святу гору Твою, в поселення святої слави Твоєї, де чисті голоси тих, що святкують, де голоси невимовної радості, щоб там разом віч-на-віч побачити славу Твою у світлому дні Царства Твого, і з усіма святими, що від віку Тобі догодили, прославляти всесвяте Ім’я Твоє з Собезначальним Твоїм Отцем і Всесвятим і Благим і Животворящим Твоїм Духом нині і присно і во віки віков. Амінь.