Ювілей на парафії Преп. Матері Параскеви і Св. Мч. Назарія

15 років… Хтось скаже, що це дуже мало, для когось це просто певний проміжок часу, для мене це все моє свідоме життя, а для парафії Преподобної Параскеви та мученика Назарія в смт. Шкло  – це період зародження, страшної трагедії, відродження з попелу та процвітання.

1578 рік – перша згадка про церкву Прпд. Параскеви та муч. Назарія.

27 вересня 2005 року завдяки клопотанням людей-парафіян о. Василь Ковпак вперше приїхав на нашу парафію викладати хрест і відправити урочисту Божественну Святу Літургію. Саме з цієї дати ми починаємо відлік життя на парафії. Так символічно на Чесного Хреста… Чимало хрестів падало на церковні плечі, проте це лише гуртувало людей, скріплювало у вірі та давало наснагу вистояти до кінця.

Церковця пережила випробування часом, війн, підпілля, проте не встояла перед вогнем… В ніч на 24 липня 2006 року церква і дзвіниця повністю згоріли, вогонь знищив усе церковне майно, у тому числі і старовинний різьблений іконостас.

Пройшло ще 14 років і цеглинка за цеглинкою з вогню відродився Божий Храм, до якого так радо прибігають діти, приходять дорослі та приклякають старші.

Цьогоріч у 15-річницю нашої парафії ми, як і тоді, у 2005-у році, ревно вислухали Святу Літургію та традиційно провели Хресну дорогу. Святкування пройшло у теплій, молитовній атмосфері, так трепетно було переглянути фото та відео файли з парафіяльного архіву.

Ми дякуємо Богу за кожну мить життя парафії, за всі вимолені ласки, за кожен хрест, та просимо подати сили вистояти та зростати в традиційній католицькій вірі до кінця.

Підготувала Ірина Фолюш,

парафіянка храму Преп. Матері Параскеви і Св. Мч. Назарія