Матері Божої Цариці Св. Вервиці в Янові

В неділю, 5 жовтня, прекрасного сонячного дня вірні парафії Вознесіння Господнього вшанували Царицю Святої Вервиці. Цей Празник, як і більшість урочистостей цього року, є незвичним та особливим, оскільки через карантинні умови не було процесії від храму Вознесіння Господнього до п’яти престолів на честь п’яти таїнств Святої Вервиці. Вірні зібралися одразу біля каплиці Цариці Святої Вервиці, що на Варшаві, де всіх завжди ласкаво зустрічає Люрдівська Божа Мати зі св. Бернадеттою. Там же отець-настоятель СБССЙ Василь Ковпак відправив урочисту Святу Літургію, яку своїм чудовим співом супроводжував парафіяльний хор. Опісля душпастир звернувся до вірних із закликом серйозно та відповідально поставитися до участі наших дітей в уроках катехизи, які розпочинаються в суботу 10 жовтня. Цього року знову ж таки у зв’язку з карантином всі науки будуть транслюватися через Інтернет, що дає можливість всім приєднатися до навчання.

 Відтак проповідь виголосив отець Степан Курило, під час якої розвіяв міф, що молитва на вервиці це винятково жіноча молитва. Душпастир розповів, що перші християни, які почали молитися, нанизуючи сушені зернята ягід на шнурочки, були саме чоловіки. Назва «вервиця» походить від слова «верв», що означає «шнурок, мотузка». Також отець Степан порівняв зернята на вервиці з крихтами хліба – молитвами, які так милі Богу і Матері Божій. Відтак отець-проповідник попросив вірних поділитися з Богом цими крихтами хліба. На закінчення урочистості Празника Цариці Святої Вервиці отець Володимир Вознюк разом із вірними урочисто виголосили Акт посвяти Непорочному Серцю Марії: «Царице Світу, Ласкава Наша Покровителько, ми щиро бажаємо прожити усе наше життя під Твоїм Проводом і Опікою...»

Жовтень - місяць Цариці Святої Вервиці та Св. Йосифа Обручника. Об’єднаймо свої родини спільною молитвою на вервиці і нехай це набоженство стане таким милим і дорогим кожному серцю, що не розлучатиметься з ним і після закінчення місяця жовтня.

Марія,
парафіянка храму Вознесіння Господнього