Без фундаменту віри й катехизи немає майбутнього

Кожна людина для власного ж розвитку та вдосконалення повинна постійно розвиватися та дізнаватися щось нове. Точнісінько так і в духовному житті, адже для того, щоб не піддатися оманливому впливу різних сект та єресей, вміти відстояти і захистити свою віру, потрібно поглиблювати та вдосконалювати свої знання щодо духовного життя, зокрема, вивчати Катехизм, Святе Письмо, духовну літературу, цікавитися сучасними подіями Католицької Церкви в Україні та світі. Часто людина схильна швидше сприймати емоційні проповіді та приклади з них, аніж засвоювати всім своїм серцем і розумом пізнавальну науку, яка в повноті відкриває нам Церкву, Бога та Святі Тайни.

Варто зауважити, що це тяжкий гріх, коли тато і мама не відправляють своїх дітей на уроки релігії та не вчать катехизи.

Сьогодні, в зв’язку з карантином у нашій державі й викликами часу, всі науки катехизи для традиційних парафій будуть проводити на нашому сайті через Інтернет-трансляції. Священики Братства Святого Священномученика Йосафата заохочують також батьків, дідусів та бабусь брати участь в трансляціях разом з дітьми. Таким чином, це можливість вдосконалити та повторити свої знання, одночасно проконтролювавши дітей, які часто схильні обманювати чи уникати розумової праці. Варто занотовувати цікаві моменти з наук. А згодом, коли буде відповідний час в державі, катехити вже збиратимуть дітей по парафіях і зустрічатимуться особисто.

З 10 жовтня 2020 р. Б. щосуботи відбуватимуться трансляції катехизи з храму Свв. Верх. Апп. Петра і Павла за таким розпорядком:

16:00 – для дітей, які готуються до Першого Святого Причастя;

17:00 – для дітей, які цього року приступили до Першого Святого Причастя (до 6-го класу);

18:00 – для дітей від 7-го до 11-го класу включно;

19:00 – для молоді й старших.