«Через вервицю святую, о Маріє, нас спасай!»

Шосте об’явлення у Фатімі

По всій країні люди з великим хвилюванням очікували 13 жовтня. Величезні маси народу з околиць і здалека поспішали до Фатіми. Кількість учасників наближалася до 70 тисяч. Базнастанно падав дощ. Люди промокли до нитки. Троє дітей знову бачили Марію, яка цього разу їм сказала: «Я – Цариця Святої Вервиці. Хочу, щоб на цьому місці на Мою честь збудували каплицю!» Вона просила вже вшосте щоденно молитися на вервиці.

Опісля сказала: «Люди мусять поправитися та благати прощення своїх гріхів». Сум отінював обличчя Діви Марії, яка говорила благальним голосом: «Нехай люди більше не ображають Господа Бога, бо вже занадто Його образили». Це були останні слова – зміст і суть післанництва Фатіми. Прощаючись, Божа Мати рукою вказала на сонце.

У цей же момент Луція вигукнула: «Погляньте на сонце!» Що за дивовижне видовище! Дощ раптово перестав, хмари розійшлися і виглянуло сонце, але було воно срібне, як місяць. В якусь мить сонце почало швидко-швидко кружляти, неначе колесо. При цьому воно викидало жовті, зелені, сині й фіолетові жмути променів та заливало казковими барвами хмари, дерева, скелі, землю й небачену, силу-силенну народу. На хвилинку сонце спинилося, потім знову розпочало свій танець. Танець вогняного щиту. Ще раз зупинилося, щоб втретє зблиснути ще чудовішим, багатшими барвами. Юрба стояла мов зачарована. Здавалося, що сонце віддалилося з виднокола і летить просто на землю. Почувся багатотисячний крик жаху. Потім хаотично почали лунати різні вигуки: «Чудо! Чудо! – «Я вірю в Бога!» - «Богородице Діво» - «Мій Боже, милосердя!» Люди падали навколішки на знак щирого каяття. Це явище тривало добрих десять хвилин. Це чудо бачили також особи, які перебували на віддалі від нього десять кілометрів. Після чуда промоклий одяг людей став зовсім іншим. Раптом біля сонця вони побачили Пресвяту Родину: Ісуса, Марію та св. Йосифа. Привітна родина тричі благословила світ знаком Святого Хреста. Луція побачила опісля ще Спасителя, Божу Матір як Страждальну Матір і Пречисту з гори Кармель.

Духовна проща до Матері Божої Фатімської

В місяці жовтні тиждень неустанної молитви на Святій Вервиці до Матері Божої Фатімської триватиме з 00.00 вівторка 13-го числа до 24.00 понеділка 19-го числа. 

Намірення молитов на вервиці буде додано згодом.

Нагадуємо, що в рубриці «Неустанна Вервиця» (https://www.saintjosaphat.org/tyzhden-neustannoi-vervyci) є таблиця, де кожен день фатімського тижня поділено на 24 години. На частину вервиці відведено 20 хв. так, що кожна година розбита на три частини вервиці. Якщо помолилися вервицю швидше (наприклад, за 15 хв), то варто додати інші молитви, наприклад, «Богородице Діво» чи інші молитви до Матері Божої. Кожен, хто хоче, може обрати день і годину, яка йому підходить. Або, якщо навіть немає можливості записатися, то заохочуємо молитися вервицю у вказаних вище наміреннях, коли можете, а після закінчення прощі на сайті подати кількість відмовлених вервиць.