Дев’ятниця до Архистратига Михаїла

В понеділок, 30 жовтня, розпочинається дев'ятниця до Св. Архистратига Михаїла.

Михаїл - це ангел усіх битв, він перемагає усі сили зла, допомагає боротися проти них. Михаїл - це "Божий лицар", захисник Божих законів. Михаїл - це ангел Церкви і ангел померлих, ангел молитви, заступництва й порятунку. Св. Архангел Михаїл вважається одним із покровителів України, а також є опікуном для військових, поліції, моряків, хворих, вмираючих. 

Просімо протягом дев'ятниці в цього Святого Архангела допомоги в нелегкі часи, які зараз переживає Україна.

Дев’ятниця до Архистратига Михаїла

І варіант

Молитва до св. Архистратига Михаїла

Святий Архангеле Михаїле, найславетніший князю й полководцю ангельських воїнств! Прийди на допомогу людям, яким загрожують сили темряви. Прийди, адже люди створені за образом Бога; відкуплені життям, смертю і воскресінням Ісуса Христа, Його Сина; призначені бути храмом Святого Духа.

У тобі, святий Михаїле, Церква має свого Захисника й Покровителя. Ти ведеш спасенних до небесного щастя. Проси Бога миру, щоб Він переміг владу сатани – сіяча неспокою і лицемірства, – і не дозволив йому тримати людей в рабстві та шкодити Церкві.

Нехай з твоєю допомогою Жінка, одягнена в сонце, Цариця Ангелів, розчавить голову Антихристу й захистить своїх земних дітей від його підступів.

Перший захиснику слави Всевишнього! Занеси наші молитви до Бога і проси Його змилосердитися над нами. Зв’яжи сатану й кинь його в пекельну безодню, щоб він більше не обманював народи.

Вчини так, щоб ми все своє земне життя і всю вічність звіщали гасло: «Хто яко Бог?!» Амінь.

Отче наш... Богородице Діво...

Вся небесния сили, святії Ангели і Архангели, моліте Бога о нас грішних.

 

ІІ варіант

Вервиця на честь св. Архангела Михаїла

На початку:

Боже, прийди мені на допомогу. Господи, допоможи мені славити Тебе.

Слава Отцю...

Поздоровлення на честь першого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і Хору Серафимів, дай нам ласку, щоб ми горіли вогнем досконалої любові. Амінь.

Поздоровлення на честь другого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і Хору Херувимів дай нам ласку покинути дорогу, що веде до гріха, а ступати дорогою християнської досконалості. Амінь.

Поздоровлення на честь третього Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і св. Хору Престолів наповни наші серця духом правдивої та щирої покори. Амінь.

Поздоровлення на честь четвертого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і Небесного Хору Господств дай нам ласку, щоб ми могли запанувати над своїми чуттями і перемогти свої пристрасті. Амінь.

Поздоровлення на честь п’ятого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і Небесного Хору Властей застережи наші душі перед підступами і спокусами диявольськими. Амінь.

Поздоровлення на честь шостого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і Небесного Хору Сил не допускай, щоб ми піддавалися на спокуси, а визволи нас від злого. Амінь.

Поздоровлення на честь сьомого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і Небесного Хору Начал наповни наші душі духом правдивого й щирого послуху. Амінь.

Поздоровлення на честь восьмого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами Св. Михаїла і Небесного Хору Архангелів дай нам ласку витривати у святій вірі і добрих ділах, щоб через те ми могли доступити небесної слави. Амінь.

Поздоровлення на честь дев’ятого Хору Ангелів:

Отче наш... Богородице Діво... (3 рази)

Господи Боже наш, за молитвами св. Михаїла і Хору Ангелів дай нам, щоб вони стерегли нас усе життя і після смерті завели нас до вічного щастя в Небі. Амінь.

Наприкінці:

Отче наш... на честь св. Михаїла.

Отче наш... на честь св. Гавриїла.

Отче наш... на честь св. Рафаїла.

Отче наш... на честь св. Ангела-Хоронителя.

Опісля:

Преславний св. Михаїле, вожде й князю Небесних Воїнств! Тобі Господь Бог поручив людські душі. Ти - переможець неспокійних, Ти - слуга в хоромах Царя Неба й після Ісуса Христа наш предивний Начальник, сяючий надприродною світлістю й чеснотою. Дозволь звільнити від всякого зла всіх нас, що до тебе з упованням приступаємо, і вчини це через незрівнянну свою опіку, щоб ми щодня більше поступали в служінні Господу Богові. Молися за нами, преславний, св. Архангеле Михаїле, Князю Христової Церкви, щоб ми стали достойними обітниць Господа Бога.

 

Більше набоженств до Св. Михаїла можна знайти у виданні "Твій Небесний Покровитель. Св. Архистратиг Михаїл", яке продається на наших парафіях, а також у крамниці "Аве Марія" за адресою: м. Львів, вул. Лесі Українки, 21.