Дев’ятниця до Святого Священномученика Йосафата

У п'ятницю, 3 листопада, розпочинається дев’ятниця до Святого Священномученика Йосафата. Нагадаємо, цього року Свята Церква вшановує 400-ліття з дня мученичої смерті цього великого Святця українського народу.

Св. Йосафат – це український святий, якого почитає Вселенська Церква. Св. Йосафат – це приклад до наслідування для кожного священика, єпископа, світської людини, дитини, молодої особи, українського патріота. Але, щоб наслідувати когось, потрібно про нього знати. Тому час дев’ятниці  – це чудова нагода відновити в пам’яті, ознайомитись із життям цього великого українського святого.

Просімо в Св. Йосафата всіх потрібних ласк для кожного серця і душі, кожної сім’ї та родини, парафії і народу. Молімось також за традиційних священиків, Св. Традицію та про добрі і святі покликання до духовного стану.

Дев’ятниця до Святого Священномученика Йосафата

Великий мученику Христовий, святий Йосафате, прекрасний взоре християнської досконалості й непоборний ревнителю в приєднуванні нез’єднаних до святої католицької віри! Ти через любов до Бога не відмовився від жодних труднощів і навіть радо пролив кров, і віддав своє життя. Благаю тебе, святий покровителю й отче – встався за мене перед Ісусом і Марією та випроси мені непохитність у святій католицькій вірі й ревність для спасіння моєї власної душі, душ моєї рідні, знайомих, сусідів і друзів.

Святий священномученику Йосафате, згадай, що ти наш брат із крови й кости, тож вставляйся перед Богом за нарід, з якого ти вийшов. Вчини, святий наш покровителю, своїми могутніми молитвами, щоб у всьому українському народі настала єдність у святій вірі, щоб усі сталися дітьми єдиної правдивої Вселенської Церкви, яка тішилася б розквітом у нашій вільній батьківщині, та щоб увесь наш нарід, збагачений дочасними й вічними благословеннями, прославляв Бога, який нагородив тебе нев’янучим вінцем у своєму Царстві. Амінь.

Отче наш... Богородице Діво...

Святий Йосафате, ми твої діти - молися за нами.

Святий Йосафате, ми твої діти - заступися за нами.

Святий Йосафате, ми твої діти - опікуйся нами.

Св. Священномученику Йосафате! Задля твоєї пролитої святої крові за Христа і його стадо - хай рясно сплине на нас і наш народ Божа ласка і благословення, а зрошене твоєю кров'ю зерно Божої науки, хай проростає в наших душах, і приносить стократні плоди. Амінь.

Більше набоженств до Св. Йосафата можна знайти у виданні Набоженство до всіх святих українського народу, яке продається на наших парафіях, а також у крамниці "Аве Марія" за адресою: м. Львів, вул. Лесі Українки, 21.