Реконструкція Духовної Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської

Львівська Духовна Семінарія Непорочного Серця Матері Божої Фатімської, яка знаходиться на вул. Грінченка, 14 а, відчинила свої двері 8 листопада 2000 р. Б. Протягом всього часу існування в її стінах було виховано близько двадцяти священиків Братства Святого Священномученика Йосафата, щороку понад 100 молодих хлопців та дівчат відвідують великопосні реколекції, дорослі мають чудову нагоду проводити тижневі Ігнатіанські реколекції, які вже стали невід’ємними духовними вправами в їхньому житті.

На жаль, стан приміщення Семінарії, яке було збудоване в часи Радянського Союзу, значно погіршився. Саме тому виникла потреба в ремонтних роботах. В жовтні 2020 року було розпочато реконструкцію будівлі. Через відсутність якісної гідроізоляції волога потрапляла всередину будівлі і, як наслідок, почав з’являтися грибок, знищилася побілка. Найгірше, що виявили експерти, фундамент почали підмивати ґрунтові води і з роками він подав малу усадку, через що в будівлі утворилися тріщини. Вирішено було зробити гідроізоляцію фундаменту, відвід води, відмостку фундаменту. Враховуючи також протікання даху, дорогі ремонтні роботи при ізолюванні плоскої покрівлі і необхідність нових житлових приміщень, вирішено зробити скатний дах та розширити третій поверх будівлі. Для зменшення проникання холоду в будівлю через тріщини і великих щорічних видатків на опалення в зимовий період заплановано утеплення фасаду будинку. Чимало роботи вже зроблено і ще багато попереду.

Священики Братства щиро дякують і моляться за всіх доброчинців, фундаторів, робітників та небайдужих, які працею своїх рук спричиняються до ремонтних та будівельних робіт. Хай Всемогутній Бог щедро обдаровує вас всіма потрібними ласками, а Непорочне Серце Матері Божої опікується вами.

Також просимо всіх про молитву, щоб Милосердний Господь допоміг успішно закінчити реконструкцію Семінарії і в цьому приміщенні було виховано ще не один десяток поколінь традиціоналістів.

Для здійснення доброчинного внеску реквізити можна знайти в рубриці «Пожертва на Семінарію Непорочного Серця Матері Божої Фатімської».