Ювілей на парафії Вознесіння Господнього

16 грудня 2020 року виповнилося 30 років відколи парафія Вознесіння Господнього повернулася в лоно Української Греко-Католицької Церкви, а також 190 років з дня зведення мурованого храму в смт. Івано-Франкове. З цієї нагоди в неділю, 20 грудня, відбулася урочиста подячна Свята Літургія, яку відслужив о. Тарас Митлевич.

В своїй проповіді священик нагадав з чого все починалося: посвячення хреста на Заліссі за участі 35 людей (свідчення духовного провідника парафії о. Василя Ковпака, який за станом здоров’я не міг бути присутнім на урочистості). Відтак безперервні богослужіння розпочалися в травні на Маївках, сьогодні – заповнена святиня, багато дітей до Першого Святого Причастя. Основне завдання сьогодні – все, що ми отримали від наших батьків, дідусів і бабусь, які відновлювали духовне життя парафії, передати, навчити й утвердити в серцях наших дітей, онуків та правнуків. Душпастир закликав звернутися до Непорочно Зачатої Діви Марії й просити не просто дочекатись чергового ювілею, а вдосконалювати святість наших родин і збільшення святих покликань.

Сьогодні наш храм, наскільки це можливо у зв’язку з розписом стін, святково вбраний. Хоч погода в цей пам’ятний день і була похмура, але церковний хор під керівництвом регента п. Івана Шаблінського своїм світлим співом зігрів серця вірних та зародив надію на сонячне та світле майбутнє нашої парафії.

На закінчення урочистості відбулася процесія навколо церкви зі Святими Тайнами, а відтак священик уділив благословення Пресвятою Євхаристією.

Зараз ми маємо змогу вільно, не остерігаючись переслідувань, висловлювати свою релігійну позицію, проте перед Церквою й кожним з нас постають нові виклики. Світ навіює сором та свою моду, які змушують людину робити вибір – служити Богові, дотримуючись посту, чи людям і робити так, як всі. Але ми маємо пам’ятати та брати приклад із підпільних священиків, монахів та монахинь, простих мирян, які не боялися протистояти режиму та владі, не здавалися, дотримувалися своїх переконань, жили згідно з приписами католицької віри, за яку ладні були піти на смерть.

Марія, парафіянка храму Вознесіння Господнього,
смт. Івано-Франкове