Десятий рік під опікою Матері Божої Потіхи

Цього 7 квітня 2022 року Божого, в день свята Благовіщення, Свята Традиція, а особливо парафія Верховних Апостолів Петра і Павла, відзначає десяту річницю повернення до рясненського храму Чудотворного Образа Матері Божої Потіхи.

Радіємо, що культ Матері Божої Потіхи поширюється в нашому народі. Вірні Св. Традиції з багатьох парафій чисельно горнуться до своєї улюбленої Утішительки, беруть участь у неустанній дев’ятниці до Матері Божої Потіхи, жертвують свої кошти для будівництва величного санктуарію на Її честь.

В четвер у рясненській святині відправиться урочиста подячна Свята Літургія та відбудеться віднова посвяти всіх традиційних спільнот та людей різних професій під покров Матері Божої Потіхи. Приєднатись до богослужінь можна також через Інтернет-радіо згідно розпорядку:

10:00 – Виставлення Святих Тайн. Молебень до Матері Божої Потіхи. Акти посвяти. Вервиця. Адорація.

12:00 – Відпустова подячна Свята Літургія. 

18:00 – Вервиця

18:30 – Служба Божа. Благословення Святими Тайнами.

Нагадаємо, Образ Матері Божої Потіхи у чудесний спосіб з’явився на теренах Львівщини у ХVІІ столітті та близько 350 років перебував у костелі Свв. Апп. Петра і Павла (с. Рясна Польська Яворівського району). Біля Образа ставалися великі чуда навернення і оздоровлення, тому про нього знали у всій Галичині. Унаслідок буремних часів воєнного лихоліття та виселення місцевого населення на західні землі Польщі священик і вірні покинули село, взявши зі собою Чудотворний Образ Матері Божої Потіхи. Тепер він збережений і почитаний у Конрадові (Польща). У рідну (тепер греко-католицьку) святиню копія Чудотворного Образа повернулася навесні 2012 року Божого, в день урочистості Благовіщення (7 квітня). В цей же день на території рясненької парафії було посвячено камінь під будівництво санктуарію на честь Матері Божої Потіхи.

На чудотворному образі Божа Мати зображена як Владичиця світу в усій Своїй маєстатичній величі. На лівій руці Вона тримає Дитятко-Ісуса, а в правій – царський жезл (символ влади). Дитятко-Ісус звернене до Матері, а правою рукою благословляє людей. На головах Пречистої Діви Марії та Ісуса є корони, а довкола Них – 12 зірок.

Щовівторка у храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла відправляється неустанна дев’ятниця до Матері Божої Потіхи (триває дев’ять вівторків поспіль, а опісля знову починається нова дев’ятниця).