Вшанування жертв політичних репресій

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня, і установлено згідно Указу Президента України від 21 травня 2007 р.: «З метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства». Цьогоріч цей день припадає на 21 травня.

З 2009 р. традиційні священики щороку організовують патріотично-національну прощу до місця загибелі у Брюховицькому лісі українського композитора і поета Володимира Івасюка, де згадують всіх постраждалих за волю України, за віру, за Бога, за любов до рідного народу.

Цього року прощі не буде, але в неділю, 21 травня, о 16.00 на незмінному місці у Брюховицькому лісі священики СБССЙ відправлять Панахиду і вшанують світлу пам'ять Володимира Івасюка і всіх тих українських героїв, котрі в часи панування в Україні безбожницької тиранії знаходили в своїх серцях мужність, щоб давати свідчення своєї щирої любові до всього того, що було дороге їм, як українцям: до рідної землі і рідного народу, до його культури і славного минулого.