Дев'ятниця до Серця Христового

Цього року Дев'ятниця до Серця Христового розпочинається в середу, 22 червня, і готує до свята Найсвятішого Серця Ісусового, яке випадає 1 липня. Цим набоженством заохочуємо всіх до винагородження і надолуження Серцю Нашого Господа за всі гріхи, образи та зневаги, які Воно зазнає від кожного з нас, наших родин, народу і цілого світу.

Молитва Св. Альфонса Ліґуорі

О Найдорожче Серце мого Спасителя! Серце, сотворене для того, щоб любити людей! Чому люди так часто забувають про Тебе і такою невдячністю відплачують за Твою любов? На жаль, і я був (була) поміж тих нев­дячних, що Тебе не люблять. О Ісусе, прости мені кожний гріх, що я вчинила (вчинив) через мою невдячність. Твоє Серце, наповнене любов'ю до мене, спонукало Тебе вжити всіх засобів, а вкінці й смерть перетерпіти за мене, щоби мені довести Свою любов й спонукати до взаємної любові. Знаю, що я не заслужила (не заслужив) ласки Тебе любити, бо так довго погорджувала (погорджував) Твоїм Серцем. Найдорожчий мій Спасителю, покарай мене якнайсуворіше, тільки не дозволь Тебе не любити. Подай мені ласку Тебе любити, а згодом вчини зі мною за Твоєю волею.

О Серце мого Господа! Розпали моє серце Твоєю любов'ю! Не допусти, щоб я Тебе не любила (не любив) хоча б хвилину. Краще пошли мені смерть, якщо я Тебе, наймиліше Серце, засмучу колись невдячністю мого серця.

О Маріє! Ти — Матір чистої любові, якої Серце так палко бажає. Вчини, щоб всі серця над усе і завжди любили Серце Спасителя. З'єднай моє серце із Серцем Твого Сина і Твоїм власним так міцно, щоб ніколи не змогли вони розлучитися. Амінь.

Духовне Св. Причастя

Мій Ісусе, я вірую, що Ти є присутній у Пресвятій Тайні Євхаристії і люблю Тебе понад усе. Моя душа тужить за Тобою, а що не можу Тебе тепер прийняти у Пресвятій Євхаристії, тому бодай духовним способом прийди до мого серця (коротенька пауза-застанова). Обіймаю Тебе так, як би Ти був у мені і лучуся зовсім з Тобою. О Ісусе, моє Найвище Добро і моя Солодка Любове! Обійми і запали моє серце, щоб воно ціле горіло любов'ю до Тебе. Амінь.

Душе Христова, освяти мене. Тіло Христове, спаси мене. Крове Христова, напій мене. Водо з ребра Христового, омий мене. Страсті Христові, скріпіть мене. О добрий Ісусе, вислухай мене. В ранах Твоїх Святих скрий мене, не дай мені віддалитися від Тебе. Від злого ворога душевного стережи мене, в годину смерті призови мене і повели мені прийти до Тебе, щоб я зі Святими Твоїми величав Тебе на віки. Амінь.

Пресвяте Серце Ісуса, джерело всякого добра! Припадаю до Тебе з поклоном і любов'ю; жалую щиро за мої гріхи і віддаю Тобі моє серце. Зроби його покірним, терпеливим, чистим і послушним в усім, чого Ти від нього бажаєш. Дай, Ісусе, щоб я жила (жив) у Тобі і для Тебе. Охороняй мене в небезпеках, потішай у горю, дай здоров'я, спомагай у всіх потребах та благослови мене в усіх працях, а вкінці дозволь мені в ласці Твоїй свято вмерти. Амінь.