Встановили Хресну дорогу в селі Рокитно

XII стація Хресної дороги в Рокитно

У Хрестопоклонну неділю, 22 березня, відбулася проща вірних УГКЦ до духовного центру “Українська Фатіма” в Рокитному, що поблизу Львова. Біля фігури Матері Божої Фатімської священики Братства Св. Йосафата відправили відпустову Святу Літургію. Вірні, яких було близько двох тисяч, серед них діти, молодь та люди похилого віку, приступали до Святої Сповіді та Святого Причастя, щоб з’єднатися з Євхаристійним Христом, Його терпіннями та страстями.

Після урочистої Служби Божої священики посвятили місійний хрест та 14 хрестів Хресної дороги, яку встановили на лісових пагорбах, куди відтепер вірні зможуть приходити молитися, розважати над Христовими страстями та випрошувати Боже благословення для себе, своїх родин та всього українського народу.

Настоятель Братства Св. Свящмуч. Йосафата отець Василь Ковпак закликав усіх присутніх до глибокої застанови над своїм життям, щоб змогти увійти в містерію смерті Ісуса Христа: “Свята Літургія і Хресна дорога взивають нас до навернення і покути, а особливо до молитви за навернення грішників. Ісус Христос помер задля нас і нашого спасіння. Він віддав своє життя, щоб ми були щасливі і осягнули Небо. Ми прийшли привітати Христа, щоб іти слідами Його Хресної дороги, щоби співтерпіти з ним, шліфувати, очищати свою душу і просити Його за навернення грішників, за наші родини і весь світ… Ставимо Хресну Дорогу, щоби надолужити за ті зневаги, які були в нашому народі, за зруйновані хрести, сплюндровані святині, знищені монастирі монголо-татарами, безбожниками, а в останнє сторіччя – жорстокою комуністичною владою, яка переслідувала людей, які прагнули любити Ісуса. Але на знак того, що, незважаючи на всі терпіння, наш народ був вірним Ісусові, любив Христа, ми хочемо поставити ці хрести з Хресної дороги на пам’ятку та дух молитви. Ісусе, наша земля від київських князів була прикрашена храмами і хрестами і ми не хочемо покинути віру, традицію та звичаї наших батьків. Ми хочемо, щоб на нашій землі відродилася християнсько-католицька Традиція. Та мало поставити хрест, до нього треба молитися, треба ходити на Хресні дороги, брати своїх дітей та внуків і вести їх за руку від стації до стації, разом з ними молитися та розважати про терпіння і страсті Ісуса Христа. Щоб не було так, що ми поставимо ці хрести, а секуляризоване суспільство (те суспільство, яке відкидає церковний та духовний вплив на будь-яку громадську чи розумову діяльність – Прим. ред.), наші внуки і правнуки їх занедбають і вони впадуть. Щоб цього не сталося, то кожна мама і тато, бабця і дідусь, кожна духовна особа повинні зробити все можливе та неможливе, щоби розбудити віру в нашому народі, щоб він полюбив хрест і щоб через хрест зійшло благословення на нашу Церкву та народ. Бог готовий нас вислухати, Він зробив усе для того, щоб нам простелити дорогу до Царства Небесного. Ісусе, прийми цю маленьку жертву, яка є краплею в морі порівняно з безбожництвом і гріхами, якими Тобі платить людство. Ми приносимо Тобі ту найменшу краплю потіхи, щоби подякувати за все, що Ти зробив для нас і всього людського роду”.

У наступні неділі, 29 березня та 5 квітня, біля фігури Матері Божої Фатімської в Рокитно о 13:00 відправиться Служба Божа, а опісля буде Хресна дорога лісовими пагорбами.

З Рясне-І, недалеко від храму свв. верх. апп. Петра і Павла о 12:15 відправляється автобус.

Світлини з Хресної дороги у Хрестопоклінну неділю.