Винагороджуюча дев’ятниця до Воздвиження Чесного Хреста

Запрошуємо всіх вірних Святої Унійної Традиції взяти участь в дев’ятниці до Воздвиження Чесного Хреста, яка розпочинається у вівторок, 5 вересня. Щовечора о 19:00 буде інтернет-трансляція дев’ятниці з храму Свв. Верх. Апп. Петра і Павла (Рясне-1).

Традиційні священики заохочують в цьому набоженстві винагородити і перепросити Господа Бога за всі наші гріхи, занедбання і опущення. Перепросити і просити перемоги для нашого народу. Колись Св. Константин побачив знак святого хреста на небі і почув голос: «Тим знаком переможеш». Сьогодні наші воїни на своїх танках малюють хрест. Але і ми своєю молитвою маємо спомагати нашому війську, щоб наблизити день перемоги.

 

Величаніє

Величаєм Тя, Животдавче Христе, і чтем Крест твой честний, імже нас спасл єси от работи вражія.

1. Суди, Господи, обидящия мя, побори борющия мя.

2. Знаменася на нас світ, лица твоєго.

3. Дал єси знаменіє боящимся тебе, єже убіжати от лица лука.

4. Видіша всі конци земли спасеніє Бога нашего.

5. Поклонімся на місто, ідіже стоясті нозі єго.

6. Бог же Цар наш прежде віка, соділа спасеніє посреді земли.

7. Возносіте Господа Бога нашего, і покланяйтеся подножію ногу єго яко свято єсть.

8. І упаси мя, і вознеси я до віка.

9. Слава: І нині:

 

Молитва до Хреста Господнього

Чесний Хресте! Коли перші наші прабатьки в своєму непослусі з’їли овоч із забороненого дерева, що через те стало для них деревом смерти, тоді були вони вигнані з раю, в якому росло дерево життя, що мало своїми овочами удержати людину в молодості та зберегти її від смерти. Але людина стратила можливість доступити до нього, і щойно Ісус Христос повернув нам той Божий дар, те в раї утрачене дерево життя. На Тобі, хресне Древо, помер наш Господь Бог, і своєю смертю поборов і нашу смерть; на Тобі, чесний Хресте, жертвував Христос своє життя і через те зробив Тебе животворним деревом, – деревом надприродного життя, життя Божого.

Господній животворний Хресте! До Тебе припадаю, Тебе обнімаю й цілую та покірно прошу: дай мені те життя, що його можна тільки в Тебе знайти, непроминаючу молодість духа, захист перед вічною смертю, святе Боже життя. Чесний Хресте! Багато людей Тебе бояться, від Тебе втікає, Тебе покидає, бо думає, що Ти своїм тягарем пригнітаєш до землі і вбиваєш. Не знають, безумні, що тим, хто Тебе з любов’ю обнімає, Ти даєш ангельські крила, на яких душа злітає до неба і знаходить Бога. Хресте святий, Хресте Господній! Тебе я люблю і Тебе всім серцем вітаю та всю себе Тобі передаю. У Тобі надія мого спасення, бо вірю, що Ти напевно заведеш мене до Ісуса Христа. Амінь.